Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Tort Catifea Rosie cu Zmeura

Tort inger catifea rosie zmeura

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 10
  • Uşor

Tort cu înger și tort cu catifea roșie: Un meci făcut în raiul tortului. O metodă ușor de urmat înseamnă că acest tort poate fi făcut de toată lumea. Decorați cu un glazur de bezea delicios


Faceți acest impresionant tort de înger de catifea roșie cu zmeură, apoi verificați tortul nostru de catifea roșie și prăjiturile noastre de catifea roșie.

Ingrediente

  • zahăr tos auriu 175 g
  • făină simplă 75 g
  • cacao 50 g
  • albușuri de ou 6 mari
  • crema de tartar ½ linguriță
  • extract de vanilie 1 lingura
  • colorant alimentar roșu artificial (versiunile naturale își pierd culoarea când sunt coapte)
  • zmeura 200 g, plus extra pentru servire

GLAZURĂ

  • zahăr tos auriu 225 g
  • crema de tartar ¼ linguriță
  • extract de vanilie 1 lingura
  • albușuri de ou 2

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 160C/140C ventilator/gaz 3. Se amestecă 75g de zahăr cu făina și cacao. Trimiteți zmeura până la un piure fin într-un robot de bucătărie.

  • Pasul 2

    Bate albusurile spuma pana la varfuri moi, apoi adauga crema de tartru, vanilie si un praf bun de sare. Bateți restul de 100 g de zahăr în 3 adaosuri – de fiecare dată revenind la vârfuri moi înainte de a adăuga mai mult zahăr. Incorporați niște colorant alimentar până la o culoare palidă de zmeură.

  • Pasul 3

    Cerneți peste jumătate din amestecul de făină-cacao și amestecați ușor cu o spatulă mare. Repetați pentru a încorpora restul, apoi adăugați ușor piureul de zmeură. Răzuiți într-o formă rotundă de 20-22 cm și aproximativ 8-10 cm adâncime sau forma savarin. Atingeți tava o dată, puternic, pe suprafața bucătăriei pentru a îndepărta eventualele bule de aer, apoi neteziți blatul și coaceți timp de 45 de minute. Întoarceți tava pe un grătar și răciți timp de 1 oră înainte de a folosi un cuțit de paletă pentru a vă ajuta să scoateți tortul din tavă pentru a-l lăsa să se răcească complet – va trebui să faceți un pic de îngrădire ușor, dar se va desprinde eventual și eventualele imperfecțiuni vor fi ascunse de glazură.

  • Pasul 4

    Pentru a face glazura, încălziți ușor zahărul, tartrul și vanilia cu 3 linguri de apă într-o tigaie mică până când zahărul s-a dizolvat. Bateți albușul până la vârfuri moi într-un castron. Aduceți amestecul de zahăr la fiert, apoi cu telul electric în funcțiune, adăugați treptat spumă în albușuri și continuați să bateți aproximativ 5-10 minute până se formează vârfuri tari. Rotiți glazura peste tot prajitura și serviți cu niște zmeură în plus.

Informatii nutritionale

  • Kcals 169
  • Gras 1.2g
  • Carbohidrați 35.6g
  • Fibră 0,7g
  • Proteină 3.9g
  • Sare 0,3g
#Tort #inger #catifea #rosie #zmeura
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *