Tipul bucătăriei:
Tortul Battenberg
- servește 8
- Uşor
Dacă nu ați mai făcut vreodată un tort Battenberg, atunci această versiune amuzantă este potrivită pentru dvs. Rețeta noastră simplă de urmat face să lucreze ușor la o coacere tehnică
Încercați tortul nostru Battenberg, apoi verificați tortul nostru cu burete Victoria și eclerele noastre de ciocolată.
Ingrediente
- făină auto-crescătoare 150g
- zahăr tos auriu 150g
- unt sărat 150g, înmuiat plus extra pentru tablă
- ouă 3 la temperatura camerei, bătute
- praf de copt ½ linguriță îngrămădită
- lămâi necerate 2, zestat
- portocale 2, zestat
- gel colorant alimentar portocaliu
- gel galben colorant alimentar
GLAZURĂ
- unt sărat 70g, înmuiat
- zahăr glazură 180g, plus extra pentru praf
- cimbru 3 crenguțe, frunze dezbrăcate și tocate mărunt
- lămâie 1 ceară, ½ zestrat și 1½ linguriță de suc
- portocale 1 zestrat și 1½ linguriță de suc
- marțipan alb 300g
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4 și ungeți laturile și fundul unei cutii de 20 cm pătrate. Tăiați o bucată de pergament de copt 20cm × 40cm și aceeași folie. Ungeți folia și apoi puneți pergamentul de copt deasupra, astfel încât să fie lipite împreună.
-
Pasul 2
Cu partea din folie orientată în sus, pliați în jumătate de lățime, ca o carte, apoi deschideți-o, întoarceți-o și împingeți în sus faldul central pentru a face o plisă de 4 cm, care se lipeste în sus, în centru.
-
Pasul 3
Căptușiți baza stanței cu partea din folie în jos, asigurându-vă că pliul este cel mai înalt și este mort în centrul stanii, pentru a crea 2 dreptunghiuri identice în interiorul stanii. Asigurați-vă că folia căptușită cu hârtie este împinsă în toate colțurile cutiei, cu o ușoară surplombare pe ambele părți.
-
Pasul 4
Puneți făina, zahărul, untul, ouăle și praful de copt într-un castron și bateți până se amestecă. Împărțiți amestecul între două boluri. Bateți coaja de lămâie într-o singură culoare suficientă pentru a obține o culoare puternică a cremei. La cealaltă, adăugați coaja portocalie și suficientă culoare pentru a obține o culoare portocalie destul de strălucitoare.
-
Pasul 5
Lingurați fiecare amestec în jumătăți separate de tablă. Asigurați-vă că separatorul este drept înainte de a netezi suprafața fiecăruia.
-
Pasul 6
Coaceți la cuptor timp de 25 de minute până când prăjiturile au crescut și sunt elastice la atingere. Lăsați să se răcească câteva minute înainte de a ieși pe un raft de răcire și de a scoate separatorul.
-
Pasul 7
Între timp, faceți glazura bătând împreună untul, zahărul glazurat, cimbru, coajă și suc până când este pufos și neted.
-
Pasul 8
Tăiați maro marginile lungi ale torturilor și apoi tăiați fiecare tort în 3 pe lungime, asigurându-vă că toate cele 6 benzi au aceeași dimensiune și formă, astfel încât secțiunea transversală a fiecăruia să fie pătrată.
-
Pasul 9
Puneți o lămâie, portocala și apoi încă o bandă de lămâie una lângă cealaltă și folosiți glazura pentru a le lipi împreună. Răspândiți mai multă glazură deasupra și apoi lipiți cele 3 fâșii rămase deasupra, alternându-le într-o glazură cu efect de tablă între ele și deasupra.
-
Pasul 10
Rolați marțipanul, pe o suprafață de lucru curată, pudrată ușor cu zahăr glazor, la un dreptunghi de 20cm × 30cm sau de aceeași lungime ca tortul și de 4 ori lățimea acestuia, cu un pic suplimentar pentru a-l tăia.
-
Pasul 11
Răsturnați tortul pe marțipan, cu partea înghețată în jos și la 2 cm de margine. Răspândiți glazura rămasă peste restul prăjiturii, în afară de capetele din tablă.
-
Pasul 12
Rulați cu grijă tortul în marțipan și sigilați unde se unește marțipanul. Tăiați orice capete pentru a le îngriji.
-
Pasul 13
Puneți tortul, cu sigiliul în jos pe o farfurie. Îndepărtați cele două margini superioare și marcați un model de diamant pe partea de sus folosind spatele unui cuțit înainte de a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 605
- Gras 29.7g
- Carbohidrați 79.4g
- Fibră 0,9g
- Proteină 6.2g
- Sare 0,8g