Tipul bucătăriei:

Tort de portocale și lămâie Battenberg

Tortul Battenberg

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • servește 8
  • Uşor

Dacă nu ați mai făcut vreodată un tort Battenberg, atunci această versiune amuzantă este potrivită pentru dvs. Rețeta noastră simplă de urmat face să lucreze ușor la o coacere tehnică


Încercați tortul nostru Battenberg, apoi verificați tortul nostru cu burete Victoria și eclerele noastre de ciocolată.

Ingrediente

  • făină auto-crescătoare 150g
  • zahăr tos auriu 150g
  • unt sărat 150g, înmuiat plus extra pentru tablă
  • ouă 3 la temperatura camerei, bătute
  • praf de copt ½ linguriță îngrămădită
  • lămâi necerate 2, zestat
  • portocale 2, zestat
  • gel colorant alimentar portocaliu
  • gel galben colorant alimentar

GLAZURĂ

  • unt sărat 70g, înmuiat
  • zahăr glazură 180g, plus extra pentru praf
  • cimbru 3 crenguțe, frunze dezbrăcate și tocate mărunt
  • lămâie 1 ceară, ½ zestrat și 1½ linguriță de suc
  • portocale 1 zestrat și 1½ linguriță de suc
  • marțipan alb 300g

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4 și ungeți laturile și fundul unei cutii de 20 cm pătrate. Tăiați o bucată de pergament de copt 20cm × 40cm și aceeași folie. Ungeți folia și apoi puneți pergamentul de copt deasupra, astfel încât să fie lipite împreună.

  • Pasul 2

    Cu partea din folie orientată în sus, pliați în jumătate de lățime, ca o carte, apoi deschideți-o, întoarceți-o și împingeți în sus faldul central pentru a face o plisă de 4 cm, care se lipeste în sus, în centru.

  • Pasul 3

    Căptușiți baza stanței cu partea din folie în jos, asigurându-vă că pliul este cel mai înalt și este mort în centrul stanii, pentru a crea 2 dreptunghiuri identice în interiorul stanii. Asigurați-vă că folia căptușită cu hârtie este împinsă în toate colțurile cutiei, cu o ușoară surplombare pe ambele părți.

  • Pasul 4

    Puneți făina, zahărul, untul, ouăle și praful de copt într-un castron și bateți până se amestecă. Împărțiți amestecul între două boluri. Bateți coaja de lămâie într-o singură culoare suficientă pentru a obține o culoare puternică a cremei. La cealaltă, adăugați coaja portocalie și suficientă culoare pentru a obține o culoare portocalie destul de strălucitoare.

  • Pasul 5

    Lingurați fiecare amestec în jumătăți separate de tablă. Asigurați-vă că separatorul este drept înainte de a netezi suprafața fiecăruia.

  • Pasul 6

    Coaceți la cuptor timp de 25 de minute până când prăjiturile au crescut și sunt elastice la atingere. Lăsați să se răcească câteva minute înainte de a ieși pe un raft de răcire și de a scoate separatorul.

  • Pasul 7

    Între timp, faceți glazura bătând împreună untul, zahărul glazurat, cimbru, coajă și suc până când este pufos și neted.

  • Pasul 8

    Tăiați maro marginile lungi ale torturilor și apoi tăiați fiecare tort în 3 pe lungime, asigurându-vă că toate cele 6 benzi au aceeași dimensiune și formă, astfel încât secțiunea transversală a fiecăruia să fie pătrată.

  • Pasul 9

    Puneți o lămâie, portocala și apoi încă o bandă de lămâie una lângă cealaltă și folosiți glazura pentru a le lipi împreună. Răspândiți mai multă glazură deasupra și apoi lipiți cele 3 fâșii rămase deasupra, alternându-le într-o glazură cu efect de tablă între ele și deasupra.

  • Pasul 10

    Rolați marțipanul, pe o suprafață de lucru curată, pudrată ușor cu zahăr glazor, la un dreptunghi de 20cm × 30cm sau de aceeași lungime ca tortul și de 4 ori lățimea acestuia, cu un pic suplimentar pentru a-l tăia.

  • Pasul 11

    Răsturnați tortul pe marțipan, cu partea înghețată în jos și la 2 cm de margine. Răspândiți glazura rămasă peste restul prăjiturii, în afară de capetele din tablă.

  • Pasul 12

    Rulați cu grijă tortul în marțipan și sigilați unde se unește marțipanul. Tăiați orice capete pentru a le îngriji.

  • Pasul 13

    Puneți tortul, cu sigiliul în jos pe o farfurie. Îndepărtați cele două margini superioare și marcați un model de diamant pe partea de sus folosind spatele unui cuțit înainte de a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 605
  • Gras 29.7g
  • Carbohidrați 79.4g
  • Fibră 0,9g
  • Proteină 6.2g
  • Sare 0,8g
.
#Tortul #Battenberg
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast