Skip to content

Tipul bucătăriei:

cupcakes

Torturi cu ceașcă

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 24
  • Puțin efort

Faceți aceste prăjituri ușoare și frumoase – perfecte pentru o petrecere sau un picnic. Coaja de lamaie le face picante si racoritoare, un echilibru perfect cu dulceata glazura de fondant. Glucoza lichidă o poți găsi în farmacii sau în magazine bune de bucătărie


Ingrediente

  • unt 200 g, la temperatura camerei
  • zahăr pudră 200 g
  • ouă 4
  • făină auto-crescătoare 200 g
  • lămâie 1, zestă
  • gem de caise 3 linguri

decor

  • glazura de fondant 1 cutie gata facuta
  • glucoză lichidă 2 linguri
  • zahăr pudră 2 linguri
  • colorant alimentar pentru decorare
  • flori de zahăr pentru decorare

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Cremăm untul și zahărul împreună până devin ușor și pufos, apoi batem ouăle, făina și coaja de lămâie. Dacă amestecul este prea tare pentru a cădea dintr-o lingură, adăugați 1-2 linguri de suc de lămâie sau apă. Umpleți 24 de forme de cupcake pe jumătate, fie puneți într-o formă de brioșe pentru a le ajuta să-și păstreze forma, fie puneți pe o tavă de copt (folosește 2 cutii pentru a le menține mai rigide) și coaceți timp de 12-15 minute sau până se rumenesc ușor și elastic la atingere. Se răcește pe un grătar.

  • Pasul 2

    Topiți dulceața de caise cu puțină apă și cerneți pentru a face o glazură. Topiți cu mare grijă glazura de fondant cu glucoza lichidă într-un vas pus peste o cratiță cu apă clocotită (nu lăsați să fiarbă sau nu se mai întărește). Topiți zahărul cu 2 linguri de apă și adăugați la amestec. Se amestecă până se omogenizează, apoi se lasă până se îngroașă și se răcește puțin. Adăugați colorant dacă doriți.

  • Pasul 3

    Ungeți fiecare tort cu glazură de caise, apoi înghețați-l cu fondant, decorați cu flori de zahăr și lăsați-l să se usuce.

#Torturi #ceașcă
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *