Tipul bucătăriei:
Trufe Nutella
- face 15
- Puțin efort
Mușcă într-una dintre aceste trufe Nutella și ce surpriză – o alună caramelizată în centru!
Faceți aceste trufe Nutella pentru un cadou comestibil, apoi verificați trufele noastre de ciocolată, Fudgeul Biscoff, deliciul turcesc și alte rețete de dulciuri de Crăciun.
Ingrediente
- zahăr pudră 30 g
- alune întregi 15
- ciocolata simpla 50 g
- Nutella® 150 g
- cremă unică 2 linguri
- alune de padure 30g, prajite si tocate
Metodă
-
Pasul 1
Într-o cratiță, dizolvă zahărul tos cu 2 linguri de apă pentru a face un caramel. Cand este gata adaugam alunele si amestecam bine. Cand alunele sunt bine acoperite cu caramel, asezam-le pe o foaie de copt si lasam sa se usuce.
-
Pasul 2
Într-o cratiță, topim ciocolata simplă tăiată bucăți cu smântâna și Nutella®. Se amesteca bine pana se omogenizeaza bine apoi se ia de pe foc si se lasa la racit.
-
Pasul 3
Folosește o linguriță pentru a scoate o bucată de amestec de ciocolată de mărimea unei nuci. Adăugați o alune acoperită cu caramel și rulați în palmă pentru a forma o minge mică. Repetați până când tot amestecul a fost folosit, apoi rulați biluțele în alunele prăjite, tocate. Dati la frigider 30 de minute inainte de servire.