Tipul bucătăriei:
Ultima tartă cu melasă
- serveste 12
- Puțin efort
Coaceți acest deșert tradițional pentru a vă trata pe tine și familia ta. Rețeta noastră supremă de tartă cu melasă conține coajă de lămâie pentru a reduce dulceața. Se serveste cald cu o lingura de inghetata.
Încercați ultima noastră tartă de melasă pentru un tratament special, apoi verificați tarta noastră ușoară de melasă, tarta de melasă cu crustă de miere sărată, tarta țigănească și tarta de melasă brioșă.
Ingrediente
- unt nesarat 175 g
- făină simplă 250 g
- zahăr tos auriu 90 g
- lămâie ¼, rafinat
- ou 1, bătut
umplere
- sirop auriu conserve de 454 g
- melasă întunecată 2 linguri
- ouă 2 plus 2 gălbenușuri
- crema dubla 220 ml
- lămâie 1, cu coaja si zeama
- pesmet maro 175 g
- migdale macinate 200 g
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face aluatul, amestecați untul și făina într-un robot de bucătărie până când amestecul seamănă cu pesmet. Se amestecă zahărul și coaja de lămâie.
Faceți o fântână în centru și adăugați oul bătut, transformând amestecul într-un aluat.
Se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin jumatate de ora.
-
Pasul 2
Întindeți aluatul până la grosimea unei monede de 1 GBP pe o suprafață tapetă cu făină, apoi tapetați o formă de tartă de 25 cm.
Lăsați excesul de aluat drapat peste margini. Răciți încă o jumătate de oră.
-
Pasul 3
Încinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Tapetează tava cu hârtie de copt, se umple cu fasole și se coace la orb timp de 15 minute.
Scoateți hârtia și fasolea și puneți din nou la cuptor pentru încă 5 minute pentru a usca baza. Aluatul ar trebui să înceapă abia să se coloreze.
Scoateți din cuptor și reduceți-l la 160c/ventilator 140c/gaz 3. Îndepărtați excesul de aluat cu un cuțit ascuțit cât este încă cald.
-
Pasul 4
Incalziti siropul si melasa usor intr-o tigaie mare pana devin mai lichide, apoi puneti intr-un castron mare. Bateți ouăle și smântâna și amestecați în amestecul de melasă cu coaja și sucul de lămâie.
Adăugați pesmetul și migdalele. Se toarnă în tava de patiserie. Dați tarta la cuptor și coaceți aproximativ 50 de minute până când umplutura a crescut puțin și este elastică la atingere.
Lăsați 15 minute înainte de a servi cald.
Informatii nutritionale
- Kcals 586
- Gras 34.5g
- Saturate 14.7g
- Carbohidrați 63.3g
- Fibră 2.4g
- Proteină 9.6g
- Sare 0,51g