Skip to content

Tipul bucătăriei:

Umplutură cu bule și scârțâit

Umplutură cu bule și scârțâit

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Acestea sunt două feluri de mâncare într-una, făcând Crăciunul și mai ușor. Umplutura noastră de cârnați cu bule și scârțâit poate fi făcută și cu o zi înainte, permițându-vă să mergeți mai departe cu pregătirea


Faceți această umplutură cu bule și scârțâit, apoi verificați-ne umplutura de salvie si ceapa, umplutura de castaneumplutura de porc și altele Rețete de umplutură de Crăciun.

Profită la maximum de resturile de friptură cu prăjiturile noastre clasice Bubble and Scratch, kimchi Bubble and Scratch și Bubble and Scratch de kale.

Ingrediente

  • unt
  • praz 1 mare sau 2 medii, feliate fin inclusiv bucatele verzi
  • ulei de floarea soarelui sau de măsline
  • cârnați de porc și praz 6, jupuit
  • cartofi făinoase 350 g, decojite, 2/3 tăiate cubulețe de 1 cm
  • păstârnac 350 g, decojite, 2/3 tăiate cubulețe de 1 cm
  • lămâi 1, cu coaja si 1/2 zeama
  • pesmet proaspăt 100 g
  • ou 1, batut cu furculita
  • cimbru 3-4 crengute, frunze desprinse din 2
  • buzdugan macinat ½ linguriță
  • mustar granulat 2 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Pune 1 lingura de unt intr-o tigaie rece, antiaderenta. Puneti prazul si gatiti usor pana se inmoaie, apoi razuiti din tigaie si adaugati inca o lingura de unt si putin ulei. Ciupiți carnea de cârnați în tigaie în pepițe mici și rumeniți, dar nu gătiți, apoi lăsați să se răcească. Se pune la fiert o cratiță cu apă cu sare, se adaugă cartofii tăiați cubulețe și păstârnacul și se fierbe 3-5 minute până când sunt aproape fragezi, dar nu moale. Scurgeți și răciți.

  • Pasul 2

    Răziți grosier cartofii și păstârnacul rămas într-un bol de amestecare. Se amestecă cu sucul de lămâie, apoi se adaugă prazul, coaja de lămâie, pesmetul, oul bătut, frunzele de cimbru, buzduganul și muștarul cu multă sare și piper. Folosește-ți mâinile pentru a o amesteca bine, apoi amestecă ușor bucățile de cârnați rumeniți și legumele fierte.

  • Pasul 3

    Unge cu unt o tavă de copt sau o tavă, apoi presează în umplutură. Păstrați blatul aspru pentru a deveni mai crocant, apoi acoperiți cu folie și lăsați la frigider până la 24 de ore.

  • Pasul 4

    Încinge cuptorul la 160C/ventilator 140C/gaz 3 (sau se pune alături de curcan) și se coace timp de 30 de minute. Cand iese curcanul, se indeparteaza folia, se rupe ultimele crengute de cimbru, se unge cu putin unt si se dau cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7 si se mai coace inca 20 de minute pentru a se crocanta blatul.

Informatii nutritionale

  • Kcals 313
  • Gras 17.2g
  • Saturate 6.8g
  • Fibră 5.4g
  • Proteină 10g
  • Sare 1.7g
#Umplutură #bule #și #scârțâit
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *