Skip to content

Tipul bucătăriei:

O farfurie acoperită cu biscuiți învolți de unt și umplută cu o cremă de unt de ghimbir

Vârtejuri vieneze de clementină și ghimbir

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 13-15
  • Uşor

O prăjitură cu unt bogată, dar ușoară, făcută cu coajă de clementină și umplută cu cremă de unt de ghimbir puternică reprezintă o alternativă delicioasă la mâncărurile tradiționale de Crăciun – perfecte în acele zile de iarnă asociate cu o cană aburindă de ceai sau cafea.


Ingrediente

  • Kerrygold unt pur irlandez sărat 250g, moale
  • pasta de boabe de vanilie 1/2 linguriță
  • clementine 2, zestă
  • zahăr pudră 75 g
  • făină simplă 250 g
  • faina de porumb 2 linguri

CREMA DE UT DE GIMBIR

  • Kerrygold unt pur irlandez sărat 75g, moale
  • zahăr pudră 150 g
  • pasta de boabe de vanilie 1 lingura
  • tulpina taiata cubulete de ghimbir 25 g, plus 1 lingura de sirop din borcan

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul 180C/160C ventilator/gaz 4 și tapetează două tăvi de copt cu hârtie de copt.

  • Pasul 2

    Puneți untul, vanilia, coaja de clementină și zahărul pudră într-un castron mare și amestecați împreună până devine omogen și cremos. Cerneți ingredientele rămase în bol și amestecați ușor până când se formează un aluat uniform – acest lucru se poate face cu ușurință fie cu mâna cu o lingură de lemn, fie cu ajutorul unui mixer.

  • Pasul 3

    Răzuiți aluatul într-o pungă prevăzută cu un vârf mare stea. Puneți pe tăvile de copt pregătite, formând rondele de 5 cm, cu un inch sau cam așa ceva între fiecare biscuiți – ar trebui să obțineți 26-30 de biscuiți. Răciți tăvile cu biscuiți timp de 30 de minute înainte de a coace pentru a vă asigura că aluatul este rece și pentru a le ajuta să-și păstreze forma.

  • Pasul 4

    Coaceți biscuiții timp de 10-12 minute sau până când devin aurii pe margini, dar încă palid în centru. Se lasă la răcit pe tăvile de copt timp de cinci minute înainte de a transfera un grătar pentru a se răci complet.

  • Pasul 5

    Pentru a face crema de unt, bateți untul într-un castron mare până devine omogen și cremos, apoi adăugați încet zahărul pudră pe rând, batând până se omogenizează complet. Se adauga vanilia si se bate la viteza mare pana devine usoara si pufoasa. Adăugați ghimbirul și siropul și bateți scurt.

  • Pasul 6

    Pentru a asambla biscuiții, trageți sau întindeți puțină cremă de unt pe baza jumătății de biscuiți și faceți un sandwich cu un al doilea biscuit. Acestea se vor păstra bine timp de aproximativ patru zile într-un recipient ermetic.

Informatii nutritionale

  • Kcals 301
  • Gras 17.6g
  • Saturate 11.6g
  • Carbohidrați 33.5g
  • Zaharuri 18.1g
  • Fibră 0,8g
  • Proteină 1.8g
  • Sare 0,4g
#Vârtejuri #vieneze #clementină #și #ghimbir
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *