Tipul bucătăriei:
Varza glazurata cu cidru cu mere, nuca si bacon
- serveste 8
- Uşor
Acești varză de Bruxelles glazurate cu cidru fac o parte delicioasă pentru cina ta de Crăciun. Pot fi făcute cu ușurință vegetariene dacă aveți oaspeți vegetali – doar amestecați slănina prin doar jumătate din muguri.
Faceți acești varză glazurată cu cidru pentru o parte delicioasă, apoi consultați mai multe rețete de varză de Bruxelles, cum ar fi varza noastră cu ghimbir și portocală, germeni fripți și altele Retete de varza de Bruxelles.
Ingrediente
- slănină afumată 200g (optional)
- cidru mediu 150 ml
- unt 25 g, tăiate cubulețe
- miere curgătoare 2 linguri
- bucăți de nucă 100 g
- muguri 1kg, tăiate și cele mari înjumătățite
Metodă
-
Pasul 1
Puneți lardonele într-o tigaie rece la foc mic-mediu și gătiți până devin aurii și crocante și s-a adunat multă grăsime în tigaie. Pune-le cu lingura pe hartie de bucatarie pentru a absorbi excesul de grasime.
-
Pasul 2
Puneti cidrul, untul, mierea si nucile intr-o tigaie si topiti usor impreuna, apoi barbotati pana scade la jumatate, astfel incat sa devina siropos. Totul poate fi răcit peste noapte în această etapă dacă mergeți înainte.
-
Pasul 3
Pentru a servi, aduceți la fiert o cratiță mare cu apă sărată, adăugați mugurii și fierbeți 2-3 minute, până se înmoaie. Scurgeți bine, apoi turnați înapoi într-o tigaie cu siropul de cidru și pancetta. Se încălzesc împreună, amestecând astfel încât glazura lipicioasă să învelească toți mugurii. Asezonați după gust.
Informatii nutritionale
- Kcals 201
- Gras 12.8g
- Saturate 2.9g
- Carbohidrați 9.5g
- Fibră 5.8g
- Proteină 5.8g
- Sare 0,3g