Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de varza glazurata cu cidru cu mere, nuci si bacon

Varza glazurata cu cidru cu mere, nuca si bacon

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Acești varză de Bruxelles glazurate cu cidru fac o parte delicioasă pentru cina ta de Crăciun. Pot fi făcute cu ușurință vegetariene dacă aveți oaspeți vegetali – doar amestecați slănina prin doar jumătate din muguri.


Faceți acești varză glazurată cu cidru pentru o parte delicioasă, apoi consultați mai multe rețete de varză de Bruxelles, cum ar fi varza noastră cu ghimbir și portocală, germeni fripți și altele Retete de varza de Bruxelles.

Ingrediente

  • slănină afumată 200g (optional)
  • cidru mediu 150 ml
  • unt 25 g, tăiate cubulețe
  • miere curgătoare 2 linguri
  • bucăți de nucă 100 g
  • muguri 1kg, tăiate și cele mari înjumătățite

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți lardonele într-o tigaie rece la foc mic-mediu și gătiți până devin aurii și crocante și s-a adunat multă grăsime în tigaie. Pune-le cu lingura pe hartie de bucatarie pentru a absorbi excesul de grasime.

  • Pasul 2

    Puneti cidrul, untul, mierea si nucile intr-o tigaie si topiti usor impreuna, apoi barbotati pana scade la jumatate, astfel incat sa devina siropos. Totul poate fi răcit peste noapte în această etapă dacă mergeți înainte.

  • Pasul 3

    Pentru a servi, aduceți la fiert o cratiță mare cu apă sărată, adăugați mugurii și fierbeți 2-3 minute, până se înmoaie. Scurgeți bine, apoi turnați înapoi într-o tigaie cu siropul de cidru și pancetta. Se încălzesc împreună, amestecând astfel încât glazura lipicioasă să învelească toți mugurii. Asezonați după gust.

Informatii nutritionale

  • Kcals 201
  • Gras 12.8g
  • Saturate 2.9g
  • Carbohidrați 9.5g
  • Fibră 5.8g
  • Proteină 5.8g
  • Sare 0,3g
#Varza #glazurata #cidru #mere #nuca #bacon
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *