Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de zapada cu mere

Zăpadă de măr

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Daca iti plac deserturile tale usoare ca aerul acesta este pentru tine. Bezeaua pufoasă este folosită ca topping pentru un compot de mere îndulcit, apoi se coace până devine auriu. Serviți la o adunare specială de familie sau la o cină pentru prieteni


Ingrediente

  • mere Bramley 2 mari
  • unt nesarat 40g, plus extra pentru ungere
  • zahăr tos auriu 140 g
  • ouă de crescătorie în aer liber 2, separate
  • extract de vanilie ¼ linguriță

Metodă

  • Pasul 1

    Se incinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Se curata merele, se insfereaza si se dezlipesc. Tăiați în bucăți de aproximativ 2 cm și turnați într-o tigaie. Adăugați untul și 20 g de zahăr. Gatiti usor timp de 10-15 minute pana cand marul se inmoaie bine. Amestecați din când în când pentru a nu se prinde de fundul cratiței. se ia de pe foc si se lasa la racit 5 minute.

  • Pasul 2

    Bateți albușurile spumă într-un castron curat până se întăresc (veți ști când sunt suficient de groase pentru că veți putea întoarce bolul cu susul în jos fără ca acestea să cadă). Adăugați treptat zahărul rămas, câte două linguri, pentru a face o bezea groasă, lucioasă.

  • Pasul 3

    Se amestecă extractul de vanilie. Bateți bine gălbenușurile de ou în amestecul de mere și puneți cu lingura în 4 ramekine unse cu unt de 100 ml. Deasupra se pune bezeaua usor, dar generos si se aseaza pe o tava de copt. Coaceți timp de 10-15 minute sau până când bezeaua s-a întărit și se rumenește foarte ușor. se serveste fierbinte.

Informatii nutritionale

  • Kcals 302
  • Gras 12.7g
  • Saturate 6.8g
  • Carbohidrați 45,8g
  • Proteină 4.1g
  • Sare 0,12g
#Zăpadă #măr
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *