Tipul bucătăriei:
Aguachile
- serveste 6
- Puțin efort
Aguachile este spaniolă pentru apă cu ardei iute. Sunt mușcături de pește proaspăt suspendate într-un amestec de suc de lămâie, sos de pește și ardei iute.
Ingrediente
- lămâie verde 6, suc
- ardei iute serrano sau ardei iute verzi 2–5, tocate mărunt
- usturoi 1 cuișoare, zdrobit
- zahăr de palmier sau demerara 1 lingura
- sos de pește 1 lingura
- file de biban de mare fără piele 250 g, tăiate mărunt
- coriandru mana mica, tocata
- CIPS tortilla
Metodă
-
Pasul 1
Amestecați sucul de lămâie cu ardei iute, usturoi, zahăr de palmier și sosul de pește. Sezon. împărțiți bibanul de mare între 6 pahare mici. Răciți până când sunteți gata de mâncat, apoi puneți amestecul de lime și ardei iute, adăugați niște coriandru proaspăt și serviți cu chipsuri tortilla.
Informatii nutritionale
- Kcals 134
- Gras 4.9g
- Carbohidrați 13.4g
- Fibră 1.1g
- Proteină 10g
- Sare 0,93g
#Aguachile