Tipul bucătăriei:
Ahi (ton) poké
- serveste 2
- Uşor
Încercați bolul nostru răcoritor de ahi poke, o tendință sănătoasă din Hawaii, făcută din ton proaspăt și servită cu orez și avocado tocat
Încercați această rețetă de ahi poké, apoi verificați bolul nostru de poke cu somon și salata niçoise.
Poké (pronunțat „poh-kay”) este versiunea hawaiană a ceviche sau sashimi și înseamnă „a feli” în hawaian, de obicei ton crud tocat (ahi poké) marinat în ulei de susan și sos de soia. Observăm o tendință pentru poké de ton servit în stil japonez, cu orez, nori și avocado ca principal sănătos. Utilizați ton de calitate sashimi – un vânzător de pește bun ar trebui să îl poată obține.
Ingrediente
- orez sushi 150 g
- orez vin Oțet 2 lingurite
- ulei de susan 1 lingura
- mirin 1 lingura
- sos de soia 2 lingurite
- lămâie verde ½, suc
- seminte de susan alb-negru prajite 1 lingurita, plus mai mult de servit
- ton de calitate sashimi 200 g, tăiate în cuburi de 2 cm
- castraveți striați ¼, feliate fin
- avocado 1/4, cu pietre și cuburi
- ceapa verde 2, feliate fin
- nori 1 foaie, tăiată în cioburi
- frunze de coriandru a servi
Metodă
-
Pasul 1
Gătiți orezul pentru sushi urmând instrucțiunile de pe pachet. Puneți o farfurie, stropiți cu oțet de orez și lăsați să se răcească.
-
Pasul 2
Se amestecă uleiul de susan, mirinul, sosul de soia, sucul de lămâie și semințele de susan într-un castron mare. Adăugați tonul și amestecați în dressing, apoi adăugați ușor castraveții și avocado. Împărțiți orezul în două boluri și acoperiți cu amestecul de ton. Se împrăștie peste ceapa primăvară, mai multe semințe de susan, nori, coriandru și orice dressing rămas în bol.
Informatii nutritionale
- Kcals 445
- Gras 8.2g
- Saturate 1.5g
- Carbohidrați 59.3g
- Zaharuri 2.7g
- Fibră 2.4g
- Proteină 32.3g
- Sare 0,9g