Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Rețetă de ardei Friggitelli cu cod și ketchup de casă

Ardei Friggitelli umpluți cu sare și ketchup de oțet de sherry

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Un mic efort

Verificați această rețetă impresionantă de ardei italieni la grătar, umplută cu piure moale de sare și servită cu ketchup de casă. Această rețetă vine de la restaurantul sezonier al bucătarului Jon Beeharry din estul Londrei, Sapling


* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie

Ingrediente

  • ardei friggitelli 10-12 (vezi notele de mai jos)

KETCHUP SHERRY-OȚET

  • ulei vegetal 1 lingură
  • ceapă 1, cubulete
  • usturoi 1 cuișor, feliat subțire
  • boia afumată ½ linguriță
  • sare de mare fină ½ linguriță
  • zahăr moale maro închis 50g
  • piure de tomate 100g
  • oțet de sherry 100 ml

SĂR COD

  • cod de sare (bacalhau) 100g, înmuiat peste noapte în apă rece (vezi notele de mai jos)
  • ulei de masline 250ml
  • usturoi 1 cuișor, zdrobit
  • cimbru 2 crenguțe
  • boabe de piper negru ¼ linguriță
  • piure de cartofi 250g, cald

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face ketchup-ul, încălzește uleiul într-o tigaie și gătește ceapa și usturoiul timp de 5 minute până se înmoaie. Includeți boia, sarea, zahărul și piureul de roșii și gătiți timp de 3 minute. Adăugați oțetul și fierbeți timp de 5 minute până când aveți o consistență groasă, asemănătoare sosului. Includeți într-un robot de bucătărie și fluturați până se omogenizează.

  • Pasul 2

    Puneți toate ingredientele de cod de sare, cu excepția piureului de cartofi, într-o tigaie și gătiți ușor la foc foarte mic timp de 30 de minute sau până când codul se desparte cu puțină rezistență. Se răcește ușor, apoi se scurge codul, rezervând uleiul, dar aruncând aromele.

  • Pasul 3

    Includeți piureul de cartof într-un robot de bucătărie cu codul de sare. Pulsează scurt apoi toarnă 100 ml de ulei de măsline într-un curent lent și constant (acest lucru se poate face și într-un castron mare cu bătătoare electrice). Răsturnați într-o pungă de conducte cu o duză de 1 cm.

  • Pasul 4

    Folosind un cuțit mic ascuțit, tăiați o incizie în fiecare piper de pe tulpină până la vârf, îndepărtați semințele și cât mai multe coaste albe, fără a rupe pielea. Teviți ardeii plini cu piure de cod de sare.

  • Pasul 5

    Încălziți un grătar sau un grătar la mare. Puneți ardeii umpluți direct pe grătar sau pe o tavă de copt și sub grătar timp de 3-5 minute sau până când se formează vezicule. Se servește cu ketchup-ul de sherry-oțet.

Informatii nutritionale

  • Kcals 416
  • Gras 33.9g
  • Saturează 6.1g
  • Carbohidrați 17.8g
  • Zaharuri 8.5g
  • Fibră 3.6g
  • Proteină 8.2g
  • Sare 1.5g
.
#Ardei #Friggitelli #umpluți #sare #și #ketchup #oțet #sherry
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *