Skip to content

Tipul bucătăriei:

21912

Bandol bouillabaisse

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4

Această rețetă de bouillabaisse de la Bandol necesită timp, dar merită. Începeți să pregătiți acest lucru cu mult înainte de sosirea oaspeților dvs. dacă vă pregătiți pentru o petrecere


Ingrediente

  • bagheta 1 mic
  • ulei de masline
  • midii 250g, curatat
  • creveți tigru 4 mari, şi de-venate
  • barbun 750 g, restul se toacă în bucăți mici
  • tărâm sau merluciu 750 g, restul se toacă în bucăți mici
  • tunsoare de pește sau crustacee 250g (folositi chefalul si tunsoarele)
  • fenicul ¼ bec, tocat
  • ceapă ½, tocat
  • praz 1 mic, tocat
  • țelină 1 tulpină, tocată
  • ardei rosii 2, fără semințe și tocate grosier
  • cimbru sau tarhon sau mărar sau pătrunjel 2 crengute din fiecare, pentru a servi
  • ienupar 1
  • anason stelat 1
  • foi de dafin 3
  • semințe de fenicul 1 lingura
  • boabe de piper negru 1 lingura
  • ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, tocată
  • usturoi ½ bulb, decojit si tocat grosier
  • cartofi 200 g, decojite și tocate
  • vin alb 300 ml, plus un strop pentru scoici
  • piure de tomate 100 g
  • roșii feliate tavă de 400 g
  • boullion sau stoc de pește 2 litri
  • fenicul 1 bec
  • ulei de masline
  • cub de supa de legume ½
  • baby cartofi noi 250 g, spălate și tăiate la jumătate
  • şofran o ciupitura
  • şofran un ciupit bun
  • usturoi 2 cuișoare, decojite și zdrobite
  • ardei iute blând ½ mic, fără semințe și tocat grosier
  • 25 g
  • gălbenuș de ou 1
  • ulei de măsline extra virgin 75 ml
  • ulei vegetal 50 ml
  • piper roșu o ciupitura
  • suc de lămâie o strângere

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face crutoanele, încălziți cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Taiați bagheta în felii foarte subțiri și puneți-le pe o tavă de copt. Stropiți cu ulei de măsline și asezonați. Coaceți timp de 5 minute sau până devin aurii. Se lasa la racit.

  • Pasul 2

    Se incinge 50 ml ulei de masline intr-o tigaie mare, se adauga pestele tocat, feniculul, ceapa, prazul si telina si se prajesc cateva minute. Adăugați ardeii tocați, ierburile, condimentele, ghimbirul, usturoiul și cartofii tăiați și gătiți timp de 10 minute.

  • Pasul 3

    Se adauga vinul alb, piureul de rosii, rosiile tocate si supa de peste. Aduceți la fierbere, îndepărtați orice reziduu care se ridică la suprafață și fierbeți supa timp de 1 oră și jumătate.

  • Pasul 4

    Intre timp se confit feniculul. Tăiați bulbul de fenicul și tăiați-l în 4-6 bucăți egale. Acoperiți cu ulei de măsline într-o tigaie mică și adâncă până când feniculul este scufundat. Asezonați și fierbeți. Gatiti usor 10 minute, apoi scurgeti si lasati sa se raceasca.

  • Pasul 5

    Pentru a face cartofii, dizolvati cubul de supa de legume in apa clocotita cu un praf de sofran. Adăugați cartofii și fierbeți până se înmoaie, aproximativ 10 minute. Se strecoară și se răcește.

  • Pasul 6

    Amplasați supa cu un blender cu stick foarte scurt, pentru a se lichida aproximativ 1/3. Se strecoară supa printr-o sită într-o tigaie curată, împingând bine și se asezonează. Aduceți la fiert.

  • Pasul 7

    Scoateți 50 ml de supă și transferați într-o altă tigaie. Pentru a face rouille, fierbeți șofranul, usturoiul și ardeiul iute în supa de pește de 50 ml timp de câteva minute până când usturoiul este moale, apoi spargeți pâinea în supă și amestecați bine pentru a absorbi lichidul. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca putin. Turnați amestecul într-un blender și amestecați cu gălbenușul de ou.

  • Pasul 8

    Introduceți încet ulei, oprind mașina din când în când și răzuind părțile laterale. Când este omogenizat și gros, asezonați amestecul cu sare, cayenne și suc de lămâie. Dați ruliului un amestec final, apoi transferați într-un bol.

  • Pasul 9

    Chiar înainte de servire, deschideți midiile la abur, într-o tigaie, cu un strop de vin alb apoi adăugați scoicile în tigaia principală pentru supă. Adăugați cartofii cu șofran și bucățile de fenicul confit. Se fierbe usor timp de 5-10 minute. Prăjiți bucățile rezervate de chefin, groșn și creveți într-o tigaie încinsă, antiaderentă, cu puțin ulei pe fiecare parte – începeți cu pielea în jos cu bucățile de pește. Sezon.

  • Pasul 10

    Împărțiți supa cu feniculul, midiile și cartofii cu șofran în 4 boluri. Puneți peste supă creveții prăjiți și fileurile de pește și împrăștiați peste mărarul tocat. Se serveste cu crutoanele si rouille in lateral.

Informatii nutritionale

  • Kcals 31
  • Carbohidrați 36.2g
  • Proteină 105,5g
  • Gras 43.9g
  • Sare 3.7g
  • Saturate 4.8g
  • Fibră 8.9g
.
#Bandol #bouillabaisse
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *