Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de bitelii de cod afumat

Bejelii de cod afumat

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 18
  • Uşor

Tapas spaniole clasice ușor. Prăjituri de pește de cod afumat de mărimea unei bucăți și cartofi, legate împreună cu ou și făină, apoi prăjite rapid până devin crocante. Serviți cu felii de lămâie


Ingrediente

  • lapte 300 ml
  • ceapă 1, ras
  • file de cod afumat 500 g
  • cartofi făinoase 2 mari, decojite și tăiate cubulețe
  • lămâie 1, zestă
  • mărar ½ grămadă mică, tocată
  • făină simplă 3 linguri
  • ou 1
  • felii de lămâie a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Pune ceapa rasa intr-o tigaie cu lapte cat sa se acopere. Se fierbe 5 minute apoi se adauga pestele si se lasa usor inca 5 minute. Opriți focul și răciți.

  • Pasul 2

    Se strecoară laptele într-o altă tigaie. Adăugați cartofii, gătiți până se înmoaie, apoi scurgeți foarte bine.

  • Pasul 3

    Puneți peștele și ceapa într-un castron. Fulgi peștele și aruncați orice piele și os.

  • Pasul 4

    Pasează pestele cu cartofi, coaja de lămâie, mărar, făină și ou și asezonează bine. Scoateți amestecul în linguri aspre și puneți-l pe o tavă. Dați la frigider 30 de minute sau până când doriți să le gătiți.

  • Pasul 5

    Încinge 1 cm de ulei într-o tigaie. Gatiti frijiile in loturi pana devin maro auriu si crocante pe ambele parti. Păstrați cald la cuptorul mic în timp ce celelalte se gătesc. Serviți cu felii de lămâie.

Informatii nutritionale

  • Kcals 138
  • Gras 7.8g
  • Carbohidrați 7.8g
  • Fibră 0,8g
  • Proteină 7g
  • Sare 0,8g
#Bejelii #cod #afumat
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *