Tipul bucătăriei:
Besugo al horn (Dorada la cuptor)
- serveste 2
- Uşor
Acest fel de mâncare tradițională spaniolă include dorada coaptă cu cartofi, roșii, ceapă și foi de dafin gătite în jurul peștelui cu un melc generos de vin alb.
Ingrediente
- platica 1 mare, aproximativ 1 kg (curățat, dar cu capul pus)
- lămâi 2 (1 suc și ½ tăiat în felii subțiri)
- ulei de masline 100 ml
- cartofi 2 medii, feliate și fierte
- roșie 1, feliat
- ceapa rosie ½, feliat
- foi de dafin 2
- vin alb sau sherry fino 1 pahar
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Faceți 2 tăieturi diagonale pe o parte a peștelui și împingeți câte o felie de lămâie în fiecare. Ungeți un vas oval rezistent la cuptor (fața de pământ este autentică). Puneți peștele, cu partea tăiată în sus.
-
Pasul 2
Puneți cartofii tăiați felii, roșiile, ceapa și foile de dafin în jurul peștelui. Se toarnă peste restul de ulei, sucul de lămâie și vinul. Asezoneaza bine.
-
Pasul 3
Acoperiți cu folie și coaceți timp de 20-25 de minute, ungând din când în când. Îndepărtați folia și coaceți încă 10 minute pentru a da crocant peștele și a rumeni marginile cartofilor.
Informatii nutritionale
- Kcals 858
- Carbohidrați 23.1g
- Proteină 64.3g
- Gras 56.1g
- Sare 1.01g
- Saturate 8.4g
- Fibră 2.1g