Skip to content

Tipul bucătăriei:

1101

Besugo al horn (Dorada la cuptor)

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

Acest fel de mâncare tradițională spaniolă include dorada coaptă cu cartofi, roșii, ceapă și foi de dafin gătite în jurul peștelui cu un melc generos de vin alb.


Ingrediente

  • platica 1 mare, aproximativ 1 kg (curățat, dar cu capul pus)
  • lămâi 2 (1 suc și ½ tăiat în felii subțiri)
  • ulei de masline 100 ml
  • cartofi 2 medii, feliate și fierte
  • roșie 1, feliat
  • ceapa rosie ½, feliat
  • foi de dafin 2
  • vin alb sau sherry fino 1 pahar

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Faceți 2 tăieturi diagonale pe o parte a peștelui și împingeți câte o felie de lămâie în fiecare. Ungeți un vas oval rezistent la cuptor (fața de pământ este autentică). Puneți peștele, cu partea tăiată în sus.

  • Pasul 2

    Puneți cartofii tăiați felii, roșiile, ceapa și foile de dafin în jurul peștelui. Se toarnă peste restul de ulei, sucul de lămâie și vinul. Asezoneaza bine.

  • Pasul 3

    Acoperiți cu folie și coaceți timp de 20-25 de minute, ungând din când în când. Îndepărtați folia și coaceți încă 10 minute pentru a da crocant peștele și a rumeni marginile cartofilor.

Informatii nutritionale

  • Kcals 858
  • Carbohidrați 23.1g
  • Proteină 64.3g
  • Gras 56.1g
  • Sare 1.01g
  • Saturate 8.4g
  • Fibră 2.1g
#Besugo #horn #Dorada #cuptor
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *