Skip to content
Close

Tipul bucătăriei:

Reteta de file de biban cu salata de taitei

Biban de mare cu salata de taitei

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

Această salată rapidă și ușoară de biban de mare și tăiței este gata în doar 30 de minute, dar este plină de aromă.


Ingrediente

  • șalotă 1, feliate fin
  • suc de lămâie 1½ lingură, plus felii pentru a servi
  • orez vin Oțet 1 lingura
  • sos de pește ½ linguriță
  • zahăr tos auriu 1½ linguriță
  • ardei iute roșu ½, feliate fin
  • taitei vermicelli de orez 100 g
  • file de biban de mare 2
  • ulei
  • castravete 1/4, fără sămânță și feliate
  • mentă un pumn de frunze, feliate fin
  • coriandru o mână mare, tocată

Metodă

  • Pasul 1

    Pune într-un castron şalota, sucul de lămâie, oţetul, sosul de peşte şi zahărul tos şi amestecăm până se dizolvă zahărul, apoi adaugă ardeiul iute şi lasă la macerat.

  • Pasul 2

    Între timp, gătiți tăițeii de orez, clătiți sub apă rece și scurgeți foarte bine. Ungeți pielea fileurilor de biban cu ulei apoi grătar cu pielea în sus timp de 4-5 minute.

  • Pasul 3

    Aruncați tăițeii în amestecul de eșalotă cu castraveții și ierburi, păstrând câteva dintre ierburi pentru blat. Împărțiți tăițeii în 2 farfurii și puneți peste fiecare un file de pește, cu pielea în sus, cu felii de lime pe care să le stoarceți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 518
  • Gras 16.9g
  • Saturate 3.4g
  • Carbohidrați 57,8g
  • Fibră 1.5g
  • Proteină 33.1g
  • Sare 1.3g
.
#Biban #mare #salata #taitei
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast