Tipul bucătăriei:
Biban de mare cu salata de taitei
- serveste 2
- Uşor
Această salată rapidă și ușoară de biban de mare și tăiței este gata în doar 30 de minute, dar este plină de aromă.
Ingrediente
- șalotă 1, feliate fin
- suc de lămâie 1½ lingură, plus felii pentru a servi
- orez vin Oțet 1 lingura
- sos de pește ½ linguriță
- zahăr tos auriu 1½ linguriță
- ardei iute roșu ½, feliate fin
- taitei vermicelli de orez 100 g
- file de biban de mare 2
- ulei
- castravete 1/4, fără sămânță și feliate
- mentă un pumn de frunze, feliate fin
- coriandru o mână mare, tocată
Metodă
-
Pasul 1
Pune într-un castron şalota, sucul de lămâie, oţetul, sosul de peşte şi zahărul tos şi amestecăm până se dizolvă zahărul, apoi adaugă ardeiul iute şi lasă la macerat.
-
Pasul 2
Între timp, gătiți tăițeii de orez, clătiți sub apă rece și scurgeți foarte bine. Ungeți pielea fileurilor de biban cu ulei apoi grătar cu pielea în sus timp de 4-5 minute.
-
Pasul 3
Aruncați tăițeii în amestecul de eșalotă cu castraveții și ierburi, păstrând câteva dintre ierburi pentru blat. Împărțiți tăițeii în 2 farfurii și puneți peste fiecare un file de pește, cu pielea în sus, cu felii de lime pe care să le stoarceți.
Informatii nutritionale
- Kcals 518
- Gras 16.9g
- Saturate 3.4g
- Carbohidrați 57,8g
- Fibră 1.5g
- Proteină 33.1g
- Sare 1.3g