Tipul bucătăriei:
Biban de mare la tigaie cu dovlecei
- serveste 4
- Uşor
Această rețetă de biban de mare, dovlecei la grătar, lămâie și alune vine de la Percy and Founder din Fitzrovia, Londra. Este gata în mai puțin de o oră, este foarte ușor de urmărit și are sub 500 de calorii, dar arată totuși fantastic în farfurie, perfect dacă găzduiești o cină, dar nu vrei să te răsfăț prea mult.
Ingrediente
- dovlecei 4 mari (galben si verde), feliate
- biban de mare 4 fileuri (aproximativ 150g-180g fiecare), solzite și dezosate
- ulei
- alune de padure 60g, zdrobit
- unt
- lămâie 1, cu coaja si zeama
- depozit de peste 50 ml
- mentă un pumn de frunze, tocate
Metodă
-
Pasul 1
Se condimentează bine feliile de dovlecei și se pun într-o tigaie uscată sau pe grătar la foc mare. Se carbonizează pe ambele părți, se scoate din tigaie și se acoperă cu folie pentru a se menține cald.
-
Pasul 2
Tăiați fileurile de biban în jumătate la mijloc, astfel încât să obțineți două fileuri lungi și subțiri și asezonați generos cu sare. Se pune, cu pielea în jos, într-o tigaie antiaderentă unsă cu ulei, la foc mare, timp de 4-5 minute. Întoarceți peștele timp de un minut pentru a continua gătitul, apoi scoateți și lăsați să se odihnească undeva cald.
-
Pasul 3
În aceeași tigaie cu peștele, adăugați alunele și un buton de unt. Gatiti nucile pana se rumenesc, apoi adaugati zeama de lamaie si coaja urmate de supa de peste.
-
Pasul 4
Reduceți sosul până se îngroașă și adăugați menta în ultimul moment. Aranjați dovleceii pe patru farfurii cu bibanul deasupra. Se toarnă sosul peste farfurie și se servește.
Informatii nutritionale
- Kcals 341
- Gras 16.6g
- Saturate 2.4g
- Carbohidrați 4.5g
- Fibră 3.7g
- Proteină 41,5g
- Sare 0,4g