Skip to content

Tipul bucătăriei:

Retete de biban de mare - File de biban cu dovlecei la gratar, lamaie si alune

Biban de mare la tigaie cu dovlecei

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Această rețetă de biban de mare, dovlecei la grătar, lămâie și alune vine de la Percy and Founder din Fitzrovia, Londra. Este gata în mai puțin de o oră, este foarte ușor de urmărit și are sub 500 de calorii, dar arată totuși fantastic în farfurie, perfect dacă găzduiești o cină, dar nu vrei să te răsfăț prea mult.


Ingrediente

  • dovlecei 4 mari (galben si verde), feliate
  • biban de mare 4 fileuri (aproximativ 150g-180g fiecare), solzite și dezosate
  • ulei
  • alune de padure 60g, zdrobit
  • unt
  • lămâie 1, cu coaja si zeama
  • depozit de peste 50 ml
  • mentă un pumn de frunze, tocate

Metodă

  • Pasul 1

    Se condimentează bine feliile de dovlecei și se pun într-o tigaie uscată sau pe grătar la foc mare. Se carbonizează pe ambele părți, se scoate din tigaie și se acoperă cu folie pentru a se menține cald.

  • Pasul 2

    Tăiați fileurile de biban în jumătate la mijloc, astfel încât să obțineți două fileuri lungi și subțiri și asezonați generos cu sare. Se pune, cu pielea în jos, într-o tigaie antiaderentă unsă cu ulei, la foc mare, timp de 4-5 minute. Întoarceți peștele timp de un minut pentru a continua gătitul, apoi scoateți și lăsați să se odihnească undeva cald.

  • Pasul 3

    În aceeași tigaie cu peștele, adăugați alunele și un buton de unt. Gatiti nucile pana se rumenesc, apoi adaugati zeama de lamaie si coaja urmate de supa de peste.

  • Pasul 4

    Reduceți sosul până se îngroașă și adăugați menta în ultimul moment. Aranjați dovleceii pe patru farfurii cu bibanul deasupra. Se toarnă sosul peste farfurie și se servește.

Informatii nutritionale

  • Kcals 341
  • Gras 16.6g
  • Saturate 2.4g
  • Carbohidrați 4.5g
  • Fibră 3.7g
  • Proteină 41,5g
  • Sare 0,4g
#Biban #mare #tigaie #dovlecei
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *