Tipul bucătăriei:

Brandada de cod de sare, ceapa prăjită, murată, de la Xiringuito, Liverpool

Brandadă de cod de sare ceapă prăjită murată

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • servește 4 ca starter
  • Un mic efort

Un starter de petrecere impresionant, această rețetă pentru piure cremos și ceapă murată crudă provine de la bucătarul-șef Jackson Berg de la restaurantul mobil Xiringuito din Liverpool


Ingrediente

  • cod sare 200g, (vezi mai jos notele bucătarului)
  • boabe de piper negru 6
  • foi de dafin 2
  • ceapă 1 mare, feliat
  • tot laptele 500 ml
  • cartofi 250g, curățate și tocate
  • ulei de masline 200ml, plus un strop
  • ulei vegetal pentru prăjire adâncă
  • coriandru sau micro frunze a servi

Ceapă murată

  • ceapa rosie 1 mare
  • otet de vin rosu 250ml
  • boabe de piper negru 6
  • anason stelat 1
  • cimbru 1/2 o grămadă
  • zahăr pudră 100g
  • sare 10g

Aluat

  • amestec de aluat tempura 120g
  • apă carbogazoasă răcit

Metodă

Pentru murături

  • Pasul 1

    Curățați și tăiați ceapa pentru ceapa murată în inele.

  • Pasul 2

    Încălziți toate ingredientele rămase cu 250 ml apă într-o tigaie mare. Odată ce a atins punctul de fierbere, adăugați inelele de ceapă timp de aproximativ 40 de secunde.

  • Pasul 3

    Opriți căldura, îndepărtați inelele cu o lingură și puneți-o pe o tavă pentru a se răci.

  • Pasul 4

    Odată ce sucul de murături este călduț, se toarnă peste ceapă într-un vas și se pune la frigider peste noapte.

Pentru cod

  • Pasul 1

    Înmuiați codul de sare în apă rece timp de 24 de ore, schimbând apa o dată sau de două ori (sau consultați notele bucătarului pentru sfaturi despre sărarea propriei dvs.).

  • Pasul 2

    Scurgeți-l, apoi puneți-l într-o tigaie cu boabele de piper negru, frunzele de dafin, ceapa și laptele, pentru a acoperi.

  • Pasul 3

    Se aduce la fierbere, se reduce focul și se fierbe timp de 5 minute. Ridicați codul și lăsați-l să se răcească.

A servi

  • Pasul 1

    Gatiti cartoful in lapte pana se inmoaie.

  • Pasul 2

    Îndepărtați oasele și pielea de pește și rupeți carnea în bucăți grosiere.

  • Pasul 3

    Scurgeți cartoful, dar păstrați laptele, aruncând aromele, zdrobiți cartoful grosier.

  • Pasul 4

    Se amestecă codul într-un robot de bucătărie cu cartofi și lapte suficient pentru a face o piure moale. Se amestecă uleiul de măsline pentru a obține o consistență moale, oprindu-se doar la scurt timp de neglijent.

  • Pasul 5

    Faceți aluatul tempura amestecând amestecul cu apă spumantă până când aluatul este consistența smântânii duble.

  • Pasul 6

    Puneți ceapa scursă în aluat, acoperind-o bine, apoi prăjiți-o într-o tigaie cu ulei nu mai mult de 1/ 3 pline, încălzite la 180C (sau până când un cub de pâine se rumeneste în 30 de secunde) timp de 2-3 minute, sau până se rumenesc. Se scurge pe hârtie de bucătărie.

  • Pasul 7

    Încălziți brandada într-o tigaie antiaderentă, adăugând puțină stropire suplimentară de ulei de măsline pentru a o face matasoasă dacă are nevoie de ea. Pune brandada pe fundul farfuriei, ceapa prăjită deasupra și împrăștie peste niște frunze de coriandru sau micro pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 671
  • Gras 52,9g
  • Saturează 8.7g
  • Carbohidrați 32.6g
  • Zaharuri 11.8g
  • Fibră 4.2g
  • Proteină 14.1g
  • Sare 2.8g
.
#Brandadă #cod #sare #ceapă #prăjită #murată
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast