Tipul bucătăriei:
Brandadă de cod de sare ceapă prăjită murată
- servește 4 ca starter
- Un mic efort
Un starter de petrecere impresionant, această rețetă pentru piure cremos și ceapă murată crudă provine de la bucătarul-șef Jackson Berg de la restaurantul mobil Xiringuito din Liverpool
Ingrediente
- cod sare 200g, (vezi mai jos notele bucătarului)
- boabe de piper negru 6
- foi de dafin 2
- ceapă 1 mare, feliat
- tot laptele 500 ml
- cartofi 250g, curățate și tocate
- ulei de masline 200ml, plus un strop
- ulei vegetal pentru prăjire adâncă
- coriandru sau micro frunze a servi
Ceapă murată
- ceapa rosie 1 mare
- otet de vin rosu 250ml
- boabe de piper negru 6
- anason stelat 1
- cimbru 1/2 o grămadă
- zahăr pudră 100g
- sare 10g
Aluat
- amestec de aluat tempura 120g
- apă carbogazoasă răcit
Metodă
Pentru murături
-
Pasul 1
Curățați și tăiați ceapa pentru ceapa murată în inele.
-
Pasul 2
Încălziți toate ingredientele rămase cu 250 ml apă într-o tigaie mare. Odată ce a atins punctul de fierbere, adăugați inelele de ceapă timp de aproximativ 40 de secunde.
-
Pasul 3
Opriți căldura, îndepărtați inelele cu o lingură și puneți-o pe o tavă pentru a se răci.
-
Pasul 4
Odată ce sucul de murături este călduț, se toarnă peste ceapă într-un vas și se pune la frigider peste noapte.
Pentru cod
-
Pasul 1
Înmuiați codul de sare în apă rece timp de 24 de ore, schimbând apa o dată sau de două ori (sau consultați notele bucătarului pentru sfaturi despre sărarea propriei dvs.).
-
Pasul 2
Scurgeți-l, apoi puneți-l într-o tigaie cu boabele de piper negru, frunzele de dafin, ceapa și laptele, pentru a acoperi.
-
Pasul 3
Se aduce la fierbere, se reduce focul și se fierbe timp de 5 minute. Ridicați codul și lăsați-l să se răcească.
A servi
-
Pasul 1
Gatiti cartoful in lapte pana se inmoaie.
-
Pasul 2
Îndepărtați oasele și pielea de pește și rupeți carnea în bucăți grosiere.
-
Pasul 3
Scurgeți cartoful, dar păstrați laptele, aruncând aromele, zdrobiți cartoful grosier.
-
Pasul 4
Se amestecă codul într-un robot de bucătărie cu cartofi și lapte suficient pentru a face o piure moale. Se amestecă uleiul de măsline pentru a obține o consistență moale, oprindu-se doar la scurt timp de neglijent.
-
Pasul 5
Faceți aluatul tempura amestecând amestecul cu apă spumantă până când aluatul este consistența smântânii duble.
-
Pasul 6
Puneți ceapa scursă în aluat, acoperind-o bine, apoi prăjiți-o într-o tigaie cu ulei nu mai mult de 1/ 3 pline, încălzite la 180C (sau până când un cub de pâine se rumeneste în 30 de secunde) timp de 2-3 minute, sau până se rumenesc. Se scurge pe hârtie de bucătărie.
-
Pasul 7
Încălziți brandada într-o tigaie antiaderentă, adăugând puțină stropire suplimentară de ulei de măsline pentru a o face matasoasă dacă are nevoie de ea. Pune brandada pe fundul farfuriei, ceapa prăjită deasupra și împrăștie peste niște frunze de coriandru sau micro pentru a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 671
- Gras 52,9g
- Saturează 8.7g
- Carbohidrați 32.6g
- Zaharuri 11.8g
- Fibră 4.2g
- Proteină 14.1g
- Sare 2.8g