Skip to content

Tipul bucătăriei:

Calamar carbonizat cu rosii

Calamar carbonizat, rosii, ‘nduja si busuioc

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Această rețetă de calmar carbonizat, roșii, nduja și busuioc vine de la Bernardi’s din Londra. Acesta este un început excelent, dar puteți adăuga cartofi pentru a-l face principal


Ingrediente

  • calamar 2 saci mari de cerneală scoși și curățați
  • Roșii Datterini sau roșii prune baby 400 g, tăiate în jumătate
  • usturoi 2 cuișoare, tăiate felii
  • ardei iute roșu 1, feliate fin
  • busuioc ½ buchet mic, frunze culese
  • ulei de măsline extra virgin 100 ml
  • ‘nduja 100 g bucată, mărunțită sau dintr-un borcan
  • ulei de rapita 25 ml
  • pătrunjel cu frunze plate ½ buchet mic
  • lămâie 1/2, suc
  • aluat prăjită, a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Tăiați calmarul pe o parte, astfel încât hota să se deschidă într-o foaie. Îndepărtați orice membrană din calamar, folosind cu grijă un cuțit, având grijă să nu tăiați carnea. Aruncă
    toate membranele.

  • Pasul 2

    Folosind un cuțit ascuțit, înscrieți calmarul ușor, asigurându-vă că nu treceți până la capăt, pentru a face un model de hașura încrucișată. Tăiați calmarul în triunghiuri destul de uniforme. Pregătiți tentaculele tăind orice membrană dură care înconjoară capătul superior al tentaculelor și înjumătățindu-le pe lungime. Spălați bine calmarul și lăsați-l la rece până la nevoie.

  • Pasul 3

    Pentru a face sosul, pune roșiile într-o tigaie rece. Adăugați usturoiul, ardeiul iute și jumătate din frunzele de busuioc. Se toarnă uleiul de măsline extravirgin, ‘nduja mărunţită şi se condimentează bine cu sare. Se incinge tigaia si se fierbe incet, la foc mic, pana cand rosiile sunt aproape sa sparga si ‘nduja isi elibereaza grasimea, aproximativ 20 de minute.

  • Pasul 4

    Ungeți bucățile de calmar cu hârtie de bucătărie și uscați bine. Frecați uleiul de rapiță în calmar, asigurându-vă că toate bucățile sunt acoperite. Pune calamarul pe o tigaie foarte fierbinte sau pe o tigaie cu fund greu și se fierbe la foc mare timp de 1-2 minute. Pe măsură ce se gătesc, se vor încolăci, iar scorurile vor deveni aurii.

  • Pasul 5

    Adăugați calmarul fiert în sosul de roșii, amestecați ușor, înainte de a adăuga pătrunjelul și o stoarcere generoasă de suc de lămâie. Serviți cu aluat prăjit, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 557
  • Gras 46.6g
  • Saturate 9.1g
  • Carbohidrați 4.2g
  • Fibră 1.7g
  • Proteină 29.9g
  • Sare 1.3g
.
#Calamar #carbonizat #rosii #nduja #busuioc
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *