Skip to content

Tipul bucătăriei:

Calamar fiert lent cu masline si rosii

Calamar fiert lent cu masline si rosii

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Această rețetă ușoară are nevoie de puțin TLC pentru a pune cap la cap, dar merită efortul! Pentru hrana de confort suprem, serviți acest fel de mâncare de pește cu roșii ierburi cu o bucată de ciabatta proaspăt prăjită.


Faceți această rețetă de calmar și roșii fierte încet, apoi verificați-ne supă de roșii, paste cu roșii și altele retete de rosii.

Cauți mai multe rețete de calmar? Consultați tocanita noastră de calmar, calmar cu sare și piper, calamari și multe altele.

Ingrediente

  • roșii de viță de vie 600 g
  • ulei de masline
  • ceapă 1 mare, tocat fin
  • frunză plată
  • pătrunjel o grămadă, frunze tăiate grosier
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • ardei iute roșu 1, însămânțată și tăiată mărunt
  • vin alb 125 ml
  • piure de tomate 2 linguri
  • foi de dafin 2
  • semințe de fenicul 1 lingurita, zdrobita
  • tuburi de calmar 800 g, curățat și tăiat în inele
  • măsline verzi 100 g, fără sâmburi
  • lămâie ½, cu coajă
  • ciabatta prăjită a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 160C/ventilator 140C/gaz 3. Se albesc roșiile în apă clocotită timp de 2 minute până când coaja începe să spargă și să se desprindă de coajă. Scurgeti si lasati la racit cateva minute pana le puteti descurca. Scoateți pielea și aruncați. Tăiați carnea, păstrând semințele și orice zeama care se desprinde de ele și turnați într-un bol.

  • Pasul 2

    Încingeți un strop de ulei într-o caserolă sau într-o tigaie rezistentă la cuptor. Prăjiți ceapa timp de 10 minute până când se înmoaie, dar nu se colorează. Adăugați tulpinile de pătrunjel, usturoiul și ardeiul iute și prăjiți timp de un minut. Se adauga vinul si se fierbe pana scade la jumatate, apoi se adauga rosiile curatate si tocate, piureul de rosii, dafinul si semintele de fenicul.

  • Pasul 3

    Se lasă la fiert, se adaugă calamarul, se acoperă cu un capac și se fierbe la cuptor pentru 45 de minute – 1 oră. După 30 de minute, adăugați măslinele și lăsați capacul închis dacă sosul este puțin subțire. Continuați să gătiți până când calmarul este fraged, dar nu moale. Se amestecă pătrunjelul și coaja de lămâie chiar înainte de servire. Serviți cu ciabatta prăjită sau paste fierte, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 284
  • Gras 8.5g
  • Saturate 1.5g
  • Carbohidrați 11.5g
  • Zaharuri 10.1g
  • Fibră 4.6g
  • Proteină 33.3g
  • Sare 1.6g
.
#Calamar #fiert #lent #masline #rosii
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *