Skip to content

Tipul bucătăriei:

Calamar la gratar cu sos de capere si lamaie carbonizata

Calamar la gratar cu sos de capere si lamaie carbonizata

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Această rețetă de calmar la grătar cu sos de lămâie carbonizată și capere este foarte rapid și ușor de făcut, dar are un gust delicios și arată cu adevărat impresionant – perfectă pentru distracție. Dressingul simplu de lămâie carbonizată și capere funcționează foarte bine cu calmarul proaspăt. Rețetă de Rosie Birkett


Ingrediente

  • ardei iute
  • lămâie 1, înjumătățit
  • calamar 800 g, ciocul scos și separat în glugă și tentacule.
  • ulei de susan 1 lingura
  • capere 2 linguri, plus 2 linguri păstrate întregi
  • usturoi 1 cuișoare, zdrobit
  • ulei de măsline extra virgin
  • Miere 2 lingurite
  • șalotă 1, tocat fin
  • boia afumată o ciupitura
  • pătrunjel cu frunze plate tocat pentru a face 1 lingura

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge grătarul sau o tigaie de grătar la foarte fierbinte (ai nevoie de foc mare pentru a păstra calamarul fraged). Puneți ardeiul peste tot, apoi îndepărtați semințele și tulpina și tocați mărunt pulpa. Pune la grătar jumătățile de lămâie până se caramelizează. Se condimentează calmarul apoi se aruncă în uleiul de susan.

  • Pasul 2

    Amestecați caperele blitz și întregi cu sucul de la lămâia carbonizată, ardeiul carbonizat, usturoiul, 6 linguri ulei de măsline, miere, eșalotă, boia afumată și pătrunjel.

  • Pasul 3

    Prăjiți calamarul la grătar timp de aproximativ 3 minute la foc direct, întorcându-l până se carbonizează, dar încă fraged. Tăiați gluga în bucăți, pe diagonală, apoi puneți toți calmarii în vasul cu dressingul.

Informatii nutritionale

  • Kcals 351
  • Gras 22.8g
  • Saturate 3.6g
  • Carbohidrați 4.7g
  • Fibră 1g
  • Proteină 31.3g
  • Sare 1g
#Calamar #gratar #sos #capere #lamaie #carbonizata
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *