Skip to content

Tipul bucătăriei:

Calamar picant cu sos BBQ japonez

Calamar picant cu sos BBQ japonez

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 2 ca starter
  • Puțin efort

Această rețetă de calmar picant cu sos japonez BBQ este o nouă modalitate grozavă de a folosi calmarul și este un început excelent, rapid și ușor, pentru 2 persoane.


Ingrediente

  • ulei de rapita 75 ml
  • fulgi de ardei iute roșii 1 lingura
  • pui de calmar întreg 400g, curățat (aproximativ 2 de persoană)
  • pâine crustă a servi
  • ketchup de roșii 70 g
  • sos Worcestershire 2 linguri
  • sos de soia 1 lingura
  • mirin 1 lingura
  • zahăr pudră 1 lingura
  • mustar Dijon 1 lingura
  • praf de usturoi¼ linguriță

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge 2 linguri de ulei de rapiță la foc mediu și adaugă fulgii de ardei iute, asigurându-te că nu se rumenesc. Gatiti 1 minut, apoi adaugati restul de ulei si incalziti, aproximativ 2 minute. Scoateți și răciți la temperatura camerei.

  • Pasul 2

    Pentru sosul BBQ, amestecați toate ingredientele într-un castron. Separați tentaculele de corpurile calmarului și tăiați membranele dure. Puneți corpurile calmarului plat pe o suprafață. Introduceți un cuțit de paletă sau un cuțit de masă contondent pentru a acționa ca un gard și faceți tăieturi ca și cum ați tăia inele, dar fără a trece până la capăt. Încinge o tigaie antiaderentă până este foarte fierbinte.

  • Pasul 3

    Ungeți calmarii și tentaculele cu ulei de chilli răcit și asezonați cu sare și piper. Prăjiți calamarul timp de 1 minut pe fiecare parte, apoi scoateți-l pe un platou mare, stropiți cu sosul BBQ și serviți cu pâine.

Informatii nutritionale

  • Kcals 621
  • Gras 41,5g
  • Saturate 3.3g
  • Carbohidrați 29.1g
  • Zaharuri 26.3g
  • Fibră 0,9g
  • Proteină 32.2g
  • Sare 3.3g
.
#Calamar #picant #sos #BBQ #japonez
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *