Tipul bucătăriei:
Calamar picant cu sos BBQ japonez
- servește 2 ca starter
- Puțin efort
Această rețetă de calmar picant cu sos japonez BBQ este o nouă modalitate grozavă de a folosi calmarul și este un început excelent, rapid și ușor, pentru 2 persoane.
Ingrediente
- ulei de rapita 75 ml
- fulgi de ardei iute roșii 1 lingura
- pui de calmar întreg 400g, curățat (aproximativ 2 de persoană)
- pâine crustă a servi
- ketchup de roșii 70 g
- sos Worcestershire 2 linguri
- sos de soia 1 lingura
- mirin 1 lingura
- zahăr pudră 1 lingura
- mustar Dijon 1 lingura
- praf de usturoi¼ linguriță
Metodă
-
Pasul 1
Încinge 2 linguri de ulei de rapiță la foc mediu și adaugă fulgii de ardei iute, asigurându-te că nu se rumenesc. Gatiti 1 minut, apoi adaugati restul de ulei si incalziti, aproximativ 2 minute. Scoateți și răciți la temperatura camerei.
-
Pasul 2
Pentru sosul BBQ, amestecați toate ingredientele într-un castron. Separați tentaculele de corpurile calmarului și tăiați membranele dure. Puneți corpurile calmarului plat pe o suprafață. Introduceți un cuțit de paletă sau un cuțit de masă contondent pentru a acționa ca un gard și faceți tăieturi ca și cum ați tăia inele, dar fără a trece până la capăt. Încinge o tigaie antiaderentă până este foarte fierbinte.
-
Pasul 3
Ungeți calmarii și tentaculele cu ulei de chilli răcit și asezonați cu sare și piper. Prăjiți calamarul timp de 1 minut pe fiecare parte, apoi scoateți-l pe un platou mare, stropiți cu sosul BBQ și serviți cu pâine.
Informatii nutritionale
- Kcals 621
- Gras 41,5g
- Saturate 3.3g
- Carbohidrați 29.1g
- Zaharuri 26.3g
- Fibră 0,9g
- Proteină 32.2g
- Sare 3.3g