Skip to content

Tipul bucătăriei:

O farfurie albastră acoperită cu inele aurii crocante de calmar

Calamar Tempura cu sos ponzu

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • Se servește 4-6 ca gustare sau aperitiv
  • Uşor

Coproprietarii restaurantului cu fructe de mare Prawn on the Lawn împărtășesc această rețetă de calmar tempura crocant – serviți cu o baie de sos de soia pentru o gustare mai gustoasă


Încercați această rețetă de calamar crocant cu tempura, apoi verificați calamarul nostru cu sare și piper, calamari, tocană de calmar și multe alte rețete de calmar.

Ingrediente

  • calamar 300g, curatat
  • făină simplă 150 g, plus 1 lingura pentru pudrat
  • faina de porumb 50 g
  • bere lager 400 ml, rece
  • ulei vegetal pentru prăjire

SOS DE MUMERIE

  • sos de soia usor 6 linguri
  • suc de lămâie 3 linguri
  • suc de lămâie 2 linguri
  • mirin 1 lingura
  • otet de orez 2 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Amestecați ingredientele sosului de scufundare cu 2 linguri de apă. Da-i un gust – ar trebui să fie plin de aromă, dar nu prea puternic. Adăugați încă 1 lingură de apă dacă vi se pare prea groasă.

  • Pasul 2

    Clătiți calmarul și uscați-l cu hârtie de bucătărie. Tăiați tuburile în inele de 5 mm grosime, uscați din nou și turnați într-un castron mare. Tăiați tentaculele în bucăți de mărimea unei mușcături și adăugați-le în bol.

  • Pasul 3

    Umpleți o tigaie cu ulei nu mai mult de o treime și încălziți la 180C sau până când un cub de pâine se rumenește în 30 de secunde și sfârâie imediat. Puteți verifica și cu o betisă de lemn – dacă uleiul sfârâie când scufundați vârful în ulei, este gata.

  • Pasul 4

    Când uleiul este fierbinte, adăugați 1 lingură de făină la calmar și amestecați bine cu un praf de sare. Puneți făina rămasă și făina de porumb într-un castron cu un praf de sare, turnați berea și amestecați până când nu vedeți făină uscată – nu bateți, altfel veți pierde bulele. Câteva bulgări de făină sunt bine – se creează un aluat crocant.

  • Pasul 5

    Pune calamarul în aluat în cantități mici, lasă excesul să se scurgă, apoi prăjește timp de 3-4 minute sau până când devine ușor auriu și crocant. Scurgeți pe hârtie de bucătărie și prăjiți restul, readucând uleiul la temperatură mai întâi dacă este necesar. Serviți cu ponzu pentru înmuiere.

Informatii nutritionale

  • Kcals 280
  • Gras 8g
  • Saturate 0,8g
  • Carbohidrați 35.5g
  • Zaharuri 5.2g
  • Fibră 1.2g
  • Proteină 11.3g
  • Sare 2.2g
#Calamar #Tempura #sos #ponzu
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published.