Skip to content

Tipul bucătăriei:

7467

Cambulă cu unt brun de creveți

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Creveții bruni au două sezoane, din aprilie până la sfârșitul lunii iunie apoi de la sfârșitul august până în noiembrie. Sunt puțin greu de curățat, dar merită efortul pentru aroma lor dulce distinctivă. Această rețetă de platiță cu unt de creveți brun este o modalitate excelentă de a le folosi


Ingrediente

  • fileuri de platica fara piele 4, aproximativ 175 g fiecare
  • unt nesarat 75 g
  • eşalotă 2 mici, curatate de coaja si tocate marunt
  • creveți bruni 250 g, decojite
  • pătrunjel cu frunze plate un buchet mic, tocat
  • lămâie ½
  • spanac 200 g

Metodă

  • Pasul 1

    Pune fileurile de platica pe o farfurie in interiorul unui cuptor cu abur si se fierb la abur timp de 3-4 minute pana sunt fierte. Intre timp, ofileste spanacul in putin unt si tine la cald. Încălziți restul de unt într-o tigaie, fierbeți șoapele până se înmoaie apoi măriți focul până când untul capătă o culoare maro auriu. Luați de pe foc, adăugați creveții, pătrunjelul și un strop de lămâie. Sezon. Asezati fiecare file de platica pe o movila de spanac si turnati cu lingura untul.

#Cambulă #unt #brun #creveți
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *