Fara gluten

Tipul bucătăriei:

O farfurie albastră acoperită cu sos de portocale și caracatiță care a fost la grătar

Caracatita carbonizata cu sos de romesco cu ardei iute si var

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Încercați această răsucire simplă și răcoritoare a sosului clasic spaniol. Îndepărtat cu ardei iute și var, funcționează frumos cu caracatița carbonizată dulce ca untul


* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie

Ingrediente

  • ardei roșii 3
  • ardei iute roșu 1
  • ulei de masline 3 linguri
  • migdale albite 50g, prăjit
  • frunze și tulpini de coriandru o mână
  • usturoi ½ cuișor
  • tei 2, 1 suc, 1 pene pentru a servi
  • tentacule de caracatiță aburite 4 (aproximativ 450g; vezi notele bucătarului)

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7. Puneți ardeii și ardeiul iute într-un vas de prăjit, turnați peste 2 linguri de ulei de măsline, condimentați și aruncați. Scoateți ardeiul iute și puneți-o pe o parte. Prajiti ardeii 20 de minute, apoi intoarceti-i si adaugati ardeiul iute. Se prăjește încă 20-25 de minute până când totul este carbonizat și fraged. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească. Îndepărtați pielea de pe ardei iute și ardei și aruncați semințele din ardei. Dacă îți place sosul tău picant, păstrează semințele de ardei, altfel aruncă.

  • Pasul 2

    Puneți migdalele într-un blender și bateți-le până se omogenizează. Adăugați ardeii, ardeiul iute, coriandrul, usturoiul și sucul de lămâie. Condimentați bine și amestecați cu un sos neted.

  • Pasul 3

    Încălziți o tigaie la foc mare, până când este foarte fierbinte. Frecați uleiul rămas peste caracatiță și grătar 2-3 minute pe ambele părți până când vârfurile tentaculelor sunt crocante. Se servește imediat cu sosul și pene de var pentru stoarcere.

Informatii nutritionale

  • Kcals 361
  • Gras 17.8g
  • Saturează 2.3g
  • Carbohidrați 10.9g
  • Zaharuri 5.5g
  • Fibră 2.7g
  • Proteină 37,8g
  • Sare 1.3g
.
#Caracatita #carbonizata #sos #romesco #ardei #iute #var
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast