Skip to content

Tipul bucătăriei:

Caracatiță și calmar la grătar, linte fiertă și salsa verde

Caracatițe la grătar și linte înțepate și salsa verde

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Bucățile delicate de caracatiță și floretele de calmar din Cornwall sunt servite pe un pat de linte lucioasă, cu cuburi mici de pancetta și un salsa verde de chilli verde bogat în umami. Această rețetă este ușoară, servește patru și nu este atât de înfricoșătoare pe cât pare!


Acesta este un fel de mâncare cu influență italiană de la Paul Hood, bucătar șef la Hai Cenato.

Ingrediente

  • calamar 2 corpuri, curățate, ușor marcate și tăiate nu 16 bucăți

Caracatiță

  • caracatiță 1, întreg
  • ardei iute rosii 5
  • usturoi 1 bec, înjumătățit
  • lămâie 1, poftă de
  • portocale 1, poftă de
  • vin alb 150 ml
  • otet de vin alb 100 ml
  • șalote 2, tocat grosolan
  • cimbru o grămadă mică, frunze culese
  • frunza de dafin 1
  • boabe de piper 1 linguriță

Linte Puy

  • Linte Puy 240g, înmuiat peste noapte
  • ulei de masline
  • șalote 3, tocat mărunt
  • usturoi 2 cuișoare, tocate mărunt
  • cimbru o grămadă mică, frunze culese și tocate
  • rozmarin o grămadă mică, frunze culese și tocate
  • prosciutto 80g, feliate mărunt
  • carne de vițel sau pui 500 ml
  • unt 20g
  • patrunjel cu frunze plate tocat pentru a face 1 lingură

Salsa Verde

  • patrunjel cu frunze plate o gramada
  • busuioc o grămadă mică
  • mentă o grămadă mică
  • cornichoni 20g
  • capere 2 linguri, scurse și clătite
  • pâine albă 1 felie mică
  • ulei de masline 100 ml
  • lămâie 1/2, suc

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți ingredientele caracatiței într-o tigaie cu suficientă apă rece pentru a acoperi caracatița. Aduceți la fierbere și fierbeți ușor timp de 2 ore, degresând în mod regulat.

  • Pasul 2

    Se ia de pe foc și se lasă să se răcească în lichid timp de 1 oră. Se strecoară, apoi se îndepărtează tentaculele și se taie în bucăți. Aruncați restul.

  • Pasul 3

    Pune lintea puy într-o tigaie mare de apă rece, ușor sărată și aduce la fierbere la foc mediu, apoi strecoară.

  • Pasul 4

    Încălziți 1 lingură de ulei într-o tigaie la foc mediu și prăjiți șalotele, cu usturoiul, cimbru și rozmarin, până când devin translucide.

  • Pasul 5

    Adăugați prosciutto, lintea puie și stocul, apoi aduceți la fierbere și fierbeți timp de 30 de minute până când lintea este moale. Condimentează și amestecă untul și pătrunjelul.

  • Pasul 6

    Puneți toate ingredientele de salsa verde într-un robot de bucătărie, cu un pic de condimente și amestecați cu un piure.

  • Pasul 7

    Încălziți o tigaie cu 2 linguri de ulei la foc mediu și prăjiți caracatița timp de 2-3 minute, aruncând regulat, până devine auriu. Adăugați calmarul și prăjiți încă un minut.

  • Pasul 8

    Se servește cu linte și salsa verde.

Informatii nutritionale

  • Kcals 885
  • Gras 43.3g
  • Saturează 9.3g
  • Carbohidrați 38g
  • Zaharuri 2g
  • Fibră 11.5g
  • Proteină 80g
  • Sare 3.6g
.
#Caracatițe #grătar #și #linte #înțepate #și #salsa #verde
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *