Tipul bucătăriei:
Ceviche cu somon și crabi
- serveste 6
- Puțin efort
Ceviche este atât proaspăt, ușor, cât și sărac în grăsimi. Consumată crudă, această rețetă cu crab și somon este combinată cu un dressing citrice-chilli și face un bun aperitiv sau un prânz ușor. Se servește cu un dressing puternic de chilli, lime, coriandru și grapefruit
Încercați acest ceviche proaspăt cu somon, apoi consultați-ne Scoici peruvian, tocană peruană, pisco sour și mai multe rețete peruane.
Ingrediente
- file de somon organic 500 g, fără piele
- carne de crab alb proaspăt 100 g, culese cu grijă pentru a vă asigura că nu există coajă
pansament
- tei 3, ½ lămâie cu coajă și restul cu zeama pentru a face 50 ml
- suc de Grapefuit 2 linguri
- grapefruit ½ mic, segmentat
- ardei iute roșu ½, fără sămânță și tăiată mărunt
- zahăr tos auriu 1 lingura
- Sos Tabasco câteva liniuțe
- coriandru o mână de muguri sau frunze
Metodă
-
Pasul 1
Se sare ușor somonul și se lasă 10-15 minute, se spală de sare și apoi se felie foarte subțire.
-
Pasul 2
Pentru a face dressingul, amestecați sucul și coaja de lămâie și sucul și segmentele de grepfrut cu ardeiul iute. Adăugați zahărul și tabasco pentru a ajusta aroma – dressingul trebuie să fie ascuțit și picant.
-
Pasul 3
Când sunteți gata de acoperit, amestecați coriandru în dressing. Puneți somonul pe farfurii astfel încât să se suprapună doar și presărați carnea de crab peste somon. Stropiți dressingul peste somon, asigurându-vă că îl acoperiți uniform.
Informatii nutritionale
- Kcals 180
- Gras 9.5g
- Carbohidrați 3.7g
- Fibră 0,1g
- Proteină 20.2g
- Sare 0,33g