Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Ceviche cu scoici

Ceviche de scoici

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

Scoici proaspete marinate în suc de lămâie. Ceviche, originar din America de Sud, este o rețetă ușor de făcut acasă. Serviți ca aperitiv sau cină inteligentă pentru doi


Ingrediente

  • scoici 6
  • ulei de măsline extra virgin 2 linguri
  • roșie 1, tăiat cubulețe
  • avocado ½, tăiat cubulețe
  • micro ierburi 1 mână (opțional)
  • frunze de coriandru tocat fin pentru a face 1 lingura
  • Tabasco (optional)

MARINADA

  • șalotă 1, tocat fin
  • tei 2, suc
  • zahăr de palmier sau zahăr brun ușor moale 1 lingura
  • sare de mare ½ linguriță
  • ulei de masline 1 lingura

Metodă

  • Pasul 1

    Amestecați ingredientele pentru marinată într-un castron mic. Folosiți un cuțit ascuțit pentru a tăia scoici fin și adăugați-le în marinadă. Acoperiți și lăsați 15 minute să se întărească. Aranjați feliile de scoici pe două farfurii. Se amestecă uleiul de măsline extravirgin în marinadă. Acoperiți scoicile cu un puf de roșii, avocado, microierburi și coriandru. Stropiți cu puțină mai multă marinată. Servi. Adăugați câteva picături de tabasco dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 229
  • Gras 19.7g
  • Carbohidrați 5.3g
  • Fibră 2.2g
  • Proteină 6.6g
  • Sare 1.7g
#Ceviche #scoici
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *