Tipul bucătăriei:
Ceviche de somon cu sos de margarita
- serveste 4
Rețeta noastră de ceviche cu somon proaspăt este vibrantă și ușor de făcut. Amestecul de cocktail margarita nu gătește somonul, dar îl devine opac și schimbă textura folosind metoda peruană. Rețeta este considerată „puțin efort”, deoarece trebuie să găsiți o bucată de pește foarte proaspătă pentru asta. Întreabă-ți vânzătorul de pește sau la tejgheaua de pește din supermarketul tău.
Ingrediente
- tequila 2 linguri
- Cointreau 1 lingura
- tei 2, 1 suc și 1 tăiat felii
- ulei de masline
- zahăr tos auriu o ciupitura
- șalotă 1, decojit
- somon 750g bucată tăiată din centrul peștelui, foarte proaspătă și bine răcită
- frunze de pui imbracat cu ulei de masline pentru a servi
Metodă
-
Pasul 1
Amestecați tequila, Cointreau, sucul de lime și 2 linguri de ulei de măsline cu multe condimente și un praf de zahăr. Tăiați mărunt eșapa și amestecați-o.
-
Pasul 2
Folosiți un cuțit ascuțit, fără zimți, pentru a tăia felii fine (de cel mult 5 mm grosime) din somon și așezați-le pe un platou. Se pune peste dressing și se împrăștie peste câteva frunze de pui. Serviți felii de lime în lateral.
Informatii nutritionale
- Kcals 413
- Carbohidrați 1.7g
- Proteină 38.1g
- Gras 26.2g
- Sare 0,2g
- Fibră 0,5g