Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de tort de porumb pentru brunch

Chipotle porumb și prăjituri de creveți cu ouă fierte moi

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 2
  • Uşor

Acesta este brunch-ul final de weekend; prăjituri picante de creveți servite cu ulei parfumat de coriandru, ouă fierte moi și bărbierit parmezan


Ingrediente

  • cartofi făinoși 300g, decojite și tăiate în bucăți
  • creveti rege decojiti 120g
  • miez de porumb dulce 40g
  • roșii uscate la soare în ulei 30g greutate scursă, tocată mărunt
  • pastă chipotle 2 linguri
  • frunze de coriandru o mână mare, tocată aproximativ
  • ouă 3
  • pesmet panko 75g
  • lămâie verde 1, suc
  • ulei de masline 3 linguri
  • copil spanac 30g
  • nuci de pin prăjite 10g
  • parmezan a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți cartofii într-o tigaie mare cu apă rece sărată ușor și aduceți la fierbere. Reduceți-l la foc mic și gătiți timp de 15-20 de minute sau până când cartofii se înmoaie. Se scurge foarte bine, se introduce într-un castron cu puțin condiment, se amestecă și se răcește.

  • Pasul 2

    Tăiați creveții în bucăți mici, chiar uniforme și încingeți-le într-un castron de amestecat împreună cu piureul de cartofi, porumbul dulce, roșiile uscate la soare, chipotle, ½ coriandru și un vârf bun de sare. Se amestecă bine și se formează în 4 torturi de aproximativ 1 1½m grosime.

  • Pasul 3

    Bateți 1 ou într-un castron și răsturnați pesmetul într-un vas puțin adânc. Puneți fiecare tort în ou și apoi pesmet, asigurându-vă că sunt complet acoperite. Se pune pe o farfurie și se răcește timp de 15 minute pentru a se întări.

  • Pasul 4

    Măcinați coriandrul rămas și un vârf de sare la o pastă netedă cu un pistil și mortar. Se amestecă sucul de lămâie și 1 lingură de ulei.

  • Pasul 5

    Fierbeți moale ouăle rămase într-o tigaie cu apă clocotită timp de 6 minute până când tocmai s-au setat. Îndepărtați cu o lingură cu fante și puneți-o în un castron cu apă rece. Odată suficient de răcoros pentru a atinge, curățați-l și puneți-l pe o parte.

  • Pasul 6

    Încălziți uleiul rămas într-o tigaie mare antiaderentă la foc mediu și gătiți prăjiturile de creveți timp de 5-6 minute pe fiecare parte sau până sunt aurii și fierte.

  • Pasul 7

    Pentru a servi, împrăștiați spanacul pe două farfurii de servire și stivați două prăjituri de creveți pe fiecare farfurie. Feliați ouăle în două și puneți câte un ou deasupra fiecărei stive. Stropiți uleiul de coriandru deasupra și împrăștiați-le peste nuci. Radeți parmezanul peste ambele farfurii și serviți imediat.

Informatii nutritionale

  • Kcals 670
  • Gras 30.5g
  • Saturează 5.3g
  • Carbohidrați 61.3g
  • Zaharuri 9.8g
  • Fibră 6.1g
  • Proteină 34,7g
  • Sare 1.7g
.
#Chipotle #porumb #și #prăjituri #creveți #ouă #fierte #moi
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *