Skip to content

Tipul bucătăriei:

11602

Chirashi

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

Orice merge pe această salată de sushi deconstruită, așa că amestecați și potriviți-vă toppingurile în funcție de ceea ce aveți. Feliile de omletă, avocado și morcov mărunțiți ar merge bine.


Ingrediente

  • orez vin Oțet 1 lingura
  • zahăr tos auriu 2 lingurite
  • orez sushi 100 g
  • fasole edamame cu păstăi 50 g
  • file de ton 1 bucată groasă, aproximativ 200 g
  • ulei
  • seminte de susan negre sau albe
  • ouă de prepeliță 3, fiert tare 21/2 min și tăiat la jumătate
  • creveți mari gătiți 6
  • mooli mărunțit
  • ghimbir murat
  • arpagic tăiate în lungimi
  • sos de soia
  • wasabi

Metodă

  • Pasul 1

    Pasul 1

    Se încălzește oțetul și zahărul într-o tigaie mică până când zahărul se topește.

  • Pasul 2

    Pasul 2

    Spălați orezul pentru sushi în apă, apoi scurgeți și repetați de câteva ori pentru a clăti puțin amidon. Se pune intr-o tigaie cu 200 ml apa. Se aduce la fierbere, apoi se acopera si se reduce focul. Gatiti 12-15 minute sau pana cand se absoarbe toata apa, apoi puneti-o pe o farfurie pentru a se raci. Se presara peste amestecul de otet si se lasa sa se raceasca complet.

  • Pasul 3

    Pasul 3

    Pentru a face tonul, frecați-l peste tot cu ulei și asezonați. Se prăjește timp de 30 de secunde pe fiecare parte, apoi se scufundă ambele părți în semințe de susan și se înfășoară în folie alimentară. Se da la frigider sa se raceasca.

  • Pasul 4

    Pasul 4

    Tăiați creveții la mijloc și deschideți-i așa cum ați face pentru sushi.

  • Pasul 5

    Pasul 5

    Pentru a servi salata se pune orezul in 2 boluri si se taie tonul in felii de 1 cm. Se aranjeaza tonul, ouale, crevetii, ghimbirul si mooli deasupra orezului. Se adauga arpagicul si se serveste cu soia si wasabi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 530
  • Carbohidrați 42.9g
  • Proteină 44.3g
  • Gras 19.5g
  • Sare 1.1g
  • Saturate 3.6g
  • Fibră 2.9g
#Chirashi
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *