Tipul bucătăriei:
Ciorba de peste
- serveste 6
- Uşor
Mâncarea scandinavă a devenit din ce în ce mai populară în ultimii ani. Este cunoscut pentru dependența sa de ingredientele locale folosite în mâncăruri curate și simple, care prezintă aromele de bază. Această supă de pește este un exemplu perfect.
Ingrediente
- cartofi 6, decojite și tăiate cubulețe
- ceapă 1, tăiat cubulețe
- boabe de ienibahar 3, ușor zdrobite (găsește-le în secțiunea de condimente)
- lapte 250 ml
- file de pește alb 750 g
- Creveți decojiti de Atlantic 500 g
- cremă unică cutie de 284 ml
- mărar tocat pentru a face 2 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Puneti cartofii, ceapa si ienibaharul intr-o cratita larga cu 500 ml apa, laptele si un praf de sare. Se aduce la fierbere și se fierbe timp de aproximativ 15 minute până când cartofii sunt fragezi. Adăugați peștele, acoperiți și gătiți timp de 3 minute până când se opacește, apoi adăugați creveții, smântâna și mărarul și asezonați. Se încălzește, dar nu se fierbe.
#Ciorba #peste