Tipul bucătăriei:
Cocktail de langoustine
- servește 8 ca starter
- Uşor
Langostinele sunt unele dintre cele mai bune produse britanice. Am adăugat fasole pentru un plus de textură și pentru a adăuga un pic de dulceață. Servește-le ca un aperitiv ușor, dar elegant, în ziua de Crăciun
Încercați acest cocktail de langostine, apoi verificați langostinele noastre la grătar și cocktailul clasic de creveți.
Ingrediente
- langosti 24
- Salată verde Little Gem 4, mărunțit
- castravete 1, tăiat cubulețe
- fasole congelată 400 g, albite
- arpagic 1 buchet mic, tăiat fin
- piper roșu 2 ciupituri
- pâine crustă a servi
ÎMBRACȚIE
- ouă 2
- mustar Dijon 2 lingurite
- ulei de floarea soarelui 150 ml
- ulei de masline 150 ml
- lămâie 1, suc
- ketchup de roșii 4 linguri
- Tabasco câteva linii generoase
- sos Worcestershire câteva linii generoase
- coniac 4 linguri, (optional)
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face dressingul, amestecați oul și muștarul într-un robot de bucătărie până se combină. Adăugați un praf de sare și piper negru și amestecați împreună uleiurile de floarea soarelui și de măsline într-o cană. Cu motorul pornit, turnați un jet foarte subțire și constant de ulei în ouă. Dacă adăugați uleiul în ouă prea repede, amestecul se poate sparge și uleiul va sta deasupra. Dacă se întâmplă acest lucru, puneți un gălbenuș de ou într-un castron curat și apoi adăugați încet uleiul despicat și amestecul de ouă, de parcă ați începe din nou maiaua.
-
Pasul 2
Odată ce tot uleiul a fost încorporat, adăugați rapid sucul de lămâie și asezonați. Chill. Acest lucru va face mai mult decât veți avea nevoie, dar se va păstra la frigider timp de o lună și va fi grozav să aveți la îndemână în perioada Crăciunului.
-
Pasul 3
Aduceți la fiert o tigaie mare cu apă ușor sărată și aveți la îndemână un castron mare cu apă cu gheață. Puneți langostinele și gătiți timp de 2 minute până când sunt fierte, apoi scoateți și aruncați în apă cu gheață. Poate fi necesar să faceți acest lucru în loturi. Scurgeți apa și deschideți corpurile pentru a îndepărta carnea. Spargeți ghearele și folosiți un betisoare pentru a elimina orice carne de pe ele. Păstrați toate cojile, acestea vor îngheța foarte bine și vor face un stoc fantastic pentru risotto.
-
Pasul 4
Luați jumătate din maioneză și adăugați ketchup-ul, tabasco, sosul worcestershire și brandy-ul, dacă folosiți. Asezonați și lăsați deoparte.
-
Pasul 5
Aranjați salata verde, castraveții și fasolea în pahare de cocktail sau pe farfurii, deasupra cu carnea de langostine și stropiți peste dressing. Tăiați arpagicul și adăugați o stropire de cayenne. Serviți cu crusta de pâine și felii de lămâie, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 317
- Gras 21g
- Saturate 2.9g
- Carbohidrați 9.9g
- Zaharuri 4.7g
- Fibră 6.1g
- Proteină 19g
- Sare 0,7g