Skip to content

Tipul bucătăriei:

1476

Cod cu midii

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Acest preparat elegant din pește este ușor de pus împreună, dar suficient de inteligent pentru o cină. Bucățile de cod și midii proaspete sunt gătite într-un sos ușor și sănătos de vin alb și pătrunjel. Serviți în boluri cu niște pâine crocantă cu usturoi.


Ingrediente

  • unt
  • ulei de floarea soarelui
  • țelină 6 batoane, cateva frunze rezervate si taiate marunt
  • usturoi 3 cuișoare grase, tăiate mărunt
  • mari sau midii 1 kg, bine curățat și bărbile îndepărtate (aruncați-le pe cele care nu se închid strâns când bateți pe marginea chiuvetei)
  • vin alb sec 150 ml
  • file de cod sustenabil 700g, decojit (cumpărați cel mai gros pe care îl puteți găsi și dintr-o bucată)
  • pătrunjel cu frunze plate o mână mare, tocată

Metodă

  • Pasul 1

    Topiți untul cu 1 lingură de ulei într-o caserolă mare, rezistentă la flacără și prăjiți foarte ușor țelina și usturoiul timp de 5 minute până când începe să se înmoaie, dar nu se colorează. Adăugați scoicile în tigaie, turnați peste vinul alb și acoperiți cu capac. Gatiti 2-3 minute pana cand toate midiile s-au deschis, amestecand o data.

  • Pasul 2

    Luați tigaia de pe foc și transferați scoicile într-un castron cu o lingură cu fantă, lăsând lichiorul de midii în tigaie. Lăsați-le aproximativ 5 minute sau până când se răcesc suficient pentru a fi manipulate, aruncând toate midiile care nu s-au deschis. Scoateți pulpa de midii de pe jumătate de coji și puneți deoparte cu restul. Toarnă orice lichid suplimentar de midii care se adună în bol înapoi în tigaie.

  • Pasul 3

    Se pune codul in caserola, se condimenteaza cu mult piper negru macinat si se acopera ermetic. Gatiti la foc mediu timp de 18-20 de minute pana cand pestele este tocmai fiert. Puneți pulpa de midii și scoicile rămase în coajă în caserolă, acoperiți și încălziți încă 2 minute până se încinge.

  • Pasul 4

    Se servesc in farfurii adanci, incalzite, cu frunzele de telina tocate si patrunjel deasupra. Dacă vreți să faceți mâncarea puțin mai consistentă, serviți cu felii mari și subțiri de pâine franțuzească, la grătar cu mult ulei de măsline și unse cu usturoi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 273
  • Carbohidrați 4.7g
  • Proteină 41,8g
  • Gras 8.5g
  • Sare 0,97g
  • Saturate 2.8g
  • Fibră 0,8g
#Cod #midii
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *