Tipul bucătăriei:
Cod cu sos de rosii si chorizo
- serveste 2
- Uşor
Chorizo este un ingredient genial – ai nevoie doar de puțin pentru a adăuga o notă de afumat și picant preparatelor. Aici este folosit pentru a aroma un sos de roșii bogat, cu usturoi, care este servit cu un file gros de cod la grătar pentru o cină sănătoasă și plină de aromă pentru doi.
Ingrediente
- ulei de masline
- usturoi 1 cuișoare, feliat
- chorizo 4 felii subțiri de pe blatul de delicatese, tăiate în bețe de chibrit
- fulgi de ardei iute uscat o ciupitura
- roșii feliate tavă de 400 g
- cod sau alt pește alb durabil 2 fileuri groase fără piele
- Fasole verde fierte pentru a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încinge 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie, apoi gătește usturoiul și chorizo-ul pentru câteva minute. Adăugați ardeiul iute și roșiile și fierbeți timp de 10 minute până se îngroașă, asezonați. Între timp, frecați peștele cu puțin ulei, asezonați și fierbeți la grătar sau la abur până când este fiert, aproximativ 4-6 minute. Serviți peștele cu sosul și fasolea verde.
Informatii nutritionale
- Kcals 252
- Gras 11.6g
- Saturate 2.2g
- Carbohidrați 5.7g
- Fibră 2.1g
- Proteină 31.5g
- Sare 0,75g
#Cod #sos #rosii #chorizo