Tipul bucătăriei:
Cod la pungă cu roșii, chorizo și fasole
- serveste 2
- Puțin efort
Această rețetă de cod la cuptor cu roșii, chorizo și fasole este foarte ușor de făcut și este plină de arome delicioase spaniole. Este o modalitate excelentă de a folosi varietatea fantastică de roșii pe care o cultivăm în Marea Britanie.
Încercați acest fel de mâncare de cod în stil spaniol, apoi verificați macroul spaniol, merluciu spaniol și mai multe rețete în stil spaniol.
Ingrediente
- chorizo 125 g, tăiate cubulețe de 1 cm
- ulei de masline
- fasole de unt Tavă de 400 g, scursă și clătită
- amestec de roșii roșii sau galbene 500 g, restul taiat cubulete
- măsline negre fără sâmburi 20
- pătrunjel cu frunze plate o mână, tocată grosier
- oțet de sherry 1 lingura
- zahăr tos auriu 1 lingura
- piure de tomate 1 lingura
- file de cod fără piele 1 mare (aproximativ 300-400g), sau 2 mai mici
- boia dulce afumată câteva ciupituri
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Pune chorizo-ul și 1 lingură de ulei într-o tigaie rece, apoi prăjești la foc blând până când bucățile încep să se crocante și s-a adunat mult ulei de portocale în tigaie. Folosiți o lingură cu fantă pentru a scoate chorizo-ul, astfel încât să rămână uleiul și puneți într-un castron cu fasole, roșiile, măsline, pătrunjel, oțet, zahăr, piure de roșii și multe condimente și amestecați.
-
Pasul 2
Tăiați o bucată mare de pergament și puneți-o într-o tavă de dimensiunea aproximativ A4, astfel încât hârtia să depășească. Puneți amestecul de chorizo în mijlocul hârtiei. Stropiți codul cu puțină boia de ardei și mai multe condimente și puneți deasupra legumelor. Stropiți peste uleiul de chorizo din tigaie, apoi strângeți marginile hârtiei și strângeți împreună pentru a sigila într-un colet. Dam tava la cuptor si coacem 20-30 de minute, sau pana cand pestele este fiert.
-
Pasul 3
Deschideți pachetul de la masă și mai presărați puțin pătrunjel, dacă doriți, înainte de a o lingura între farfurii.
Informatii nutritionale
- Kcals 575
- Gras 25.9g
- Saturate 7.9g
- Carbohidrați 27.4g
- Fibră 10.5g
- Proteină 52.9g
- Sare 3g