Tipul bucătăriei:
Cod miso de prune cu tempura de ciuperci
- serveste 4
- Puțin efort
Cod miso, care se găsește adesea în meniurile elegante ale restaurantelor japoneze, necesită puțin efort pentru a fi făcut acasă, dar merită. Un strop de vin de prune adaugă un gust fructat delicios. Servit cu o tempura de ciuperci – ciuperci prajite in aluat usor – divin
Ingrediente
- dragul 100 ml
- mirin 100 ml
- vin de prune 100 ml
- pastă de miso albă 400 g
- zahăr tos auriu 225 g
- cod sau file de biban de mare 4 × 150g (bucăți foarte proaspete)
- frunza de bambus a servi (optional)
- arpagic a servi (arpagicul cu usturoi merge bine)
tempura de ciuperci
- gălbenuș de ou 1
- făină simplă 100 g, plus suplimentar pentru acoperire
- apă carbogazoasă 100ml, ulei foarte rece pentru prajit
- ciuperci shimeji 200 g, stridii sau ciuperci enoki)
Metodă
-
Pasul 1
Puneti sake-ul, mirinul si vinul de prune intr-o cratita si aduceti la fiert. Fiind foarte atent, ardeți alcoolii folosind un chibrit, apoi lăsați flacăra să se stingă (ține un capac la îndemână pentru orice eventualitate). Adăugați pasta de miso și zahărul și amestecați la foc mic până se dizolvă. Misto. Rezervați 100 ml de lichid pentru finisarea vasului. Puneți bucățile de cod într-un bol și acoperiți cu restul de lichid. Se lasa la marinat peste noapte.
-
Pasul 2
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Șterge orice exces de marinată de pe cod. Se pune o bucată de folie unsă cu ulei într-o tavă de copt și se prăjește aproximativ 10 minute, apoi se strecoară sub un grătar încins pentru a da un finisaj auriu.
-
Pasul 3
Pentru a face tempura de ciuperci, amestecați ușor gălbenușul de ou și făina simplă cu suficientă apă spumante pentru a obține un aluat ușor de consistența smântânii duble – nu vă faceți griji dacă sunt cocoloașe. Încinge un wok sau o tigaie cu o adâncime bună de ulei (până la o treime plină). Înmuiați ciupercile în puțină făină, apoi aluatul. Se prăjește până devin aurii. Scurgeți pe hârtie de bucătărie. Pune codul pe frunza de bambus (dacă se folosește), stropește cu marinada rezervată și servește cu tempura de ciuperci și câteva arpagic pentru decorare.
Informatii nutritionale
- Kcals 985
- Gras 27.2g
- Carbohidrați 125g
- Fibră 1.4g
- Proteină 47.1g
- Sare 9,58g