Skip to content

Tipul bucătăriei:

8177

Cod prăjit cu sos de ciowder

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

Ușor de făcut și plin de aromă, acest preparat cu supă de pește este inspirat de clasicul american. Un fel de mâncare confortabil dacă sunteți în căutarea unei cină plină de proteine.


Ingrediente

  • unt 1 buton
  • șalotă 1, tocat
  • lardons 50 g
  • vin alb 100 ml
  • mare ceară cartof
  • moluște comestibile 100 g
  • porumb dulce 100 g
  • crema dubla 50 ml
  • ulei de masline
  • file de cod tăiat gros 2 x 150 g
  • arpagic a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Topiți un buton de unt într-o tigaie. gatiti 1 salota tocata marunt si 50 g lardon pana ce salota se inmoaie. Adăugați 100 ml vin alb, 1 cartof mare tocat și 50 ml apă. Acoperiți, apoi gătiți până când cartofii s-au înmuiat. Puneți 100 g de scoici, acoperiți, apoi gătiți timp de 5 minute până când acestea s-au deschis – aruncați-le pe cele care nu. Se amestecă prin 100 g porumb dulce și 50 ml smântână dublă și se păstrează la cald.

  • Pasul 2

    Se incinge putin ulei intr-o tigaie, apoi se pun 2 × 150 g fileuri de cod taiate groase, cu pielea in jos. se condimentează, apoi se fierbe timp de 3-5 minute până când pielea devine crocantă. se răstoarnă cu atenție, apoi se mai gătește încă 2 minute până când este fiert. Serviți fileurile cu amestecul de cartofi și stropiți cu arpagic tăiat.

#Cod #prăjit #sos #ciowder
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *