Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Rețetă de merluc confit cu roșii cherry și usturoi

Confitați merluciu, roșii cherry și usturoi

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Cu câțiva pași simpli, învață cum să folosești această tehnică clasică de gătit franceză pentru a garanta de fiecare dată peștii moale și fulgi. Nu folosiți ulei de măsline extravirgin scump pentru acest lucru – un ulei de măsline mai ieftin, mai blând, va funcționa cel mai bine


Încercați această rețetă pentru merluciu confitat, apoi verificați rețetele noastre de merluciu la cuptor mediteranean, merluciu la grătar, merluc spaniol și mai multe.

* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie

Confit a fost în mod tradițional o metodă de conservare, perfecționată în sud-vestul Franței, unde a devenit o specialitate.

Mai întâi, rața sau gâsca erau sărate, ceea ce proteja carnea și apoi încet gătit în propria grăsime. A fost apoi lăsat să se răcește complet, încă în grăsime, până se solidifică. Un strat de grăsime însemna că orice bacterie ar fi lipsită de oxigen, astfel încât carnea să nu se strice.

Nu căutăm să păstrăm nimic cu această rețetă de pește. În schimb, vom folosi metoda pentru a profita la maximum de bogăția untuoasă pe care o aduce gătitul ușor în grăsimi. Aici folosim merluciu în loc de carne, dar se aplică aceleași principii cheie.


5 pași simpli către peștele confit perfect

1. O FĂCĂ cu blândețe

Gătitul peștelui foarte treptat în ulei își schimbă textura. Carnea albă fermă devine moale și fulgi – făcând-o să se topească în gură. Temperatura scăzută blochează ușor peștele până la capăt, ceea ce înseamnă că există un risc mic de pește pufos, prea gătit.

2. INFUZIE

Uleiul este un vehicul excelent pentru a transmite substanțe botanice ingredientelor pe care le gătiți. În această rețetă, uleiul se infuzează cu roșii, salvie, semințe de coriandru și boabe de piper, care la rândul lor conferă aromele peștelui.

3. AROM EXTRA

În aproape fiecare aspect al gătitului, grăsimile conferă aromă. Gătind ușor pește alb slab și legume în ulei înseamnă că transformați ingredientele umile în ceva mai decadent. Chiar și atunci când sunt drenate foarte bine, vor păstra un untuositatea satisfăcătoare.

4. REUTILIZAȚI ULEIUL

Poate părea risipitor folosind tot acel ulei, dar nu-l aruncați. Odată ce s-a răcit complet, se toarnă printr-o sită fină, aruncând orice sucuri care s-ar fi adunat la fundul cutiei / vasului și se păstrează într-un borcan sigilat. Folosiți-l ca ulei normal atunci când gătiți feluri de mâncare sărate pentru a adăuga adâncime. Este bine pentru o săptămână.

5. SNUG FIT

Pentru a limita cantitatea de ulei pe care o utilizați, asigurați-vă că totul este bine ambalat în vas. Cu cât este mai mult spațiu în jurul ingredientelor, cu atât veți avea nevoie de mai mult ulei. Nu uitați să lăsați suficient loc pentru pești.

Ingrediente

  • roșii cherry pe viță 2 ciorchini (aproximativ 225g)
  • fenicul un bec mic, feliat subțire
  • ardei roșii 2, tăiat în sferturi
  • usturoi 1 bec, tăiat sus
  • boabe de piper negru 1 linguriță
  • seminte de coriandru 2 lingurițe
  • salvie o mână de frunze
  • ulei de masline aproximativ 1,5 litri
  • merluciu 4 fileuri
  • salată verde îmbrăcat cu oțet de sherry, pentru a servi
  • pâine crustă a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 170C / ventilator 150C / gaz 3. Puneți roșiile, feniculul, ardeii, usturoiul întreg, boabele de piper, semințele de coriandru și salvie într-o formă de prăjit adânc sau o caserolă mare de mică adâncime, apoi turnați peste ulei suficient pentru a scufunda complet totul. Se acoperă bine cu folie sau se pune pe un capac. Gatiti la cuptor 45 de minute sau pana cand legumele incep sa se inmoaie. Între timp, condimentați fileurile de merluciu și puneți-le în frigider.

  • Pasul 2

    Întoarceți cuptorul la 150C / ventilator 130C / gaz 2. Scoateți vasul din cuptor și coborâți ușor merlucul în el (aveți grijă, deoarece uleiul va fi fierbinte), asigurându-vă că peștele este complet scufundat. Puneți din nou în cuptor pentru 20 de minute sau până când sunt fierte.

  • Pasul 3

    Ridicați peștele și legumele cu o lingură și împărțiți-le între 4 farfurii, alături de o salată verde și o mulțime de pâine pentru curățarea sucurilor.

Informatii nutritionale

  • Kcals 385
  • Gras 24.2g
  • Saturează 3.5g
  • Carbohidrați 9.2g
  • Zaharuri 5.7g
  • Fibră 5.5g
  • Proteină 29.9g
  • Sare 0,5g
.
#Confitați #merluciu #roșii #cherry #și #usturoi
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *