Skip to content

Tipul bucătăriei:

crab îmbrăcat

Crab îmbrăcat (Crabe farci)

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Fierbeți crabul cu frunze de dafin și sare sau cumpărați carne de crab proaspătă pentru a crea acest element esențial în orice assiette creolă (plateau creol)


Această rețetă de crab îmbrăcat vine de la Creole Kitchen de Vanessa Bolosier (Pavilion, 25 GBP).

Crabul de pământ albastru este acum o specie protejată în Caraibe franceze și este consumat doar în anumite perioade ale anului, dar atunci când sezonul de vânătoare este deschis, există nenumărate moduri de a-l găti. Pentru aceasta reteta puteti fierbe crabi de mare cu foi de dafin si sare, apoi scoateti carnea din gheare si picioare; va trebui, de asemenea, să spălați și să sterilizați carcasa înainte de a o umple. Pentru a economisi timp, cumpărați carne de crab de la un vânzător de pește.

Ingrediente

  • bagheta 70 g (aproximativ ¼ dintr-o baghetă), ușor învechită
  • lapte semi-degresat 3 linguri
  • ceapa verde 2, tocat grosier
  • ceapă 1, tocat
  • usturoi 3 cuișoare
  • pătrunjel cu frunze plate 2 crengute
  • cimbru 1 crenguță, frunze culese
  • habanero roșu sau scotch bonet ) ½ ardei iute, fără semințe
  • unt 2 linguri
  • amestec de carne de crab 175 g, mărunțit
  • lămâie verde 1, suc
  • pesmet fin uscat 3 linguri
  • felii de lime a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Înmuiați bagheta în lapte timp de 10 minute.

  • Pasul 2

    Puneți ceapa primăvară, ceapa, usturoiul, pătrunjelul, cimbrul și ardeiul iute într-un robot de bucătărie și amestecați până se toacă foarte fin.

  • Pasul 3

    Topiți untul într-o tigaie.Adăugați amestecul de ceapă tocată și gătiți timp de un minut.Adăugați carnea de crab și sucul de lămâie și gătiți timp de 2 minute, apoi luați de pe foc.

  • Pasul 4

    Stoarceți laptele din pâine. Puneți pâinea într-un robot de bucătărie și amestecați până la un piure. Adăugați pâinea la crab. Pune tigaia la foc mediu și gătește timp de 3-4 minute, amestecând regulat pentru a nu se lipi de tigaie. Se condimenteaza si se ia de pe foc.

  • Pasul 5

    Puneți umplutura în rame mici (dacă ați folosit un crab întreg umpleți coaja curățată cu umplutura) și presărați pesmetul. Dam la cuptor pentru 10 minute, sau pana devin aurii. Se serveste cald, singur sau cu salata.

#Crab #îmbrăcat #Crabe #farci
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *