Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de paste Arrabbiata cu Crab

Crab pappardelle arrabbiata

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 3
  • Uşor

Faceți acest fel de mâncare impresionant, fără paste, cu carne proaspătă de crab și ulei de ardei iute confit de casă din 26 de cereale din Covent Garden


Alex Hely-Hutchinson la 26 Grains (consultați recenzia noastră despre restaurant aici) își face propriile paste, dar la fel de bine funcționează și gata pregătite. Totuși, dacă vă simțiți inspirați, consultați rețeta noastră ușoară pentru aluatul de bază pentru paste. Descoperă, de asemenea, o mulțime de rețete mai delicioase de paste, inclusiv spaghete arrabbiata, paste de roșii și linguine de creveți.

Ingrediente

  • pappardelle 200g

CONFIT ULEI DE CHILI

  • ardei iute roșii lungi 5
  • foi de dafin 2
  • usturoi 4 cuișoare
  • ulei de masline 250ml
  • otet de vin rosu 1 lingură

SOS ARRABBIATA

  • confita ulei de ardei iute 4 linguri, (vezi rețeta de mai sus)
  • usturoi ½ un cuișor, tăiat feliat
  • fulgi de chilli uscat 1 linguriță
  • semințe de fenicul 2 lingurițe, prăjite
  • confitați ardei iute și usturoi 1 lingură, (a se vedea rețeta de mai sus)
  • roșii cherry 400g, înjumătățit, plus un plus de servit
  • unt 1 lingură
  • carne de crab albă 100g
  • samphire 100g
  • suc de lămâie 1 lingură
  • patrunjel cu frunze plate½ o grămadă mică, tocată mărunt

Metodă

  • Pasul 1

    Înțepați ardeii iute cu un cuțit și puneți într-o tigaie mică cu frunzele de dafin și usturoiul. Acoperiți cu ulei de măsline și gătiți ușor la foc mic timp de 45 de minute sau până se înmoaie. Rece. Alegeți ardeii iute și scoateți coaja și tulpinile și răzuiați semințele. Se toacă apoi într-un borcan cu usturoiul, oțetul de vin roșu și uleiul infuzat.

  • Pasul 2

    Încălziți 4 linguri din uleiul confitat într-o tigaie și gătiți usturoiul proaspăt, fulgii de ardei iute și semințele de fenicul timp de 3 minute, apoi adăugați chiliul confitat și bucățile de usturoi și gătiți încă 2 minute. Adăugați roșiile și fierbeți ușor timp de 1 oră. Amestecați sosul cu un blender pentru băț până se omogenizează (păstrați restul de ulei de ardei iute în frigider pentru a le folosi mai târziu).

  • Pasul 3

    Când sunteți gata să serviți, gătiți pastele într-o tigaie mare cu apă clocotită ușor sărată, urmând instrucțiunile ambalajului. Se scurge, rezervând o parte din apa de gătit.

  • Pasul 4

    Adăugați untul, carnea de crab, samphirul și sucul de lămâie la sos cu ceva condimente, apoi adăugați pastele și aruncați foarte bine, adăugând puțină apă de gătit pentru a slăbi dacă este necesar. Se amestecă pătrunjelul, se împarte între două farfurii și se împrăștie peste câteva roșii înjumătățite, pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 546
  • Gras 22.1g
  • Saturează 5.2g
  • Carbohidrați 63.7g
  • Zaharuri 6.2g
  • Fibră 8g
  • Proteină 19g
  • Sare 1.3g
.
#Crab #pappardelle #arrabbiata
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *