Tipul bucătăriei:
Creson și bulion de creveți fierbinți și acru
- serveste 2
- Uşor
Aceasta este o supă asiatică delicioasă și neobișnuită care, în ciuda numărului de ingrediente, este atât de ușor de preparat. Baza este un bulion bine aromat, fierbinte și acrișor, în care sunt gătiți creveții și cresonul. Nu ar putea fi mai ușor
Ingrediente
- otet de orez sau otet de vin alb 3 linguri
- supa de legume sau pui 500 ml
- sos de soia 1 lingura
- zahăr tos auriu 1-2 lingurite
- rădăcină de ghimbir Bucata de 2,5 cm, decojita si taiata felii subtiri
- ardei iute roșu 2 mici calde, feliate subțiri
- ceapa verde 3, feliate subțire
- creveți cruzi curățați 300 g dintr-o sursă durabilă
- nasturel 1 mănunchi, tulpini slăbite)
Metodă
-
Pasul 1
Punem intr-o cratita otetul, bulionul, sosul de soia, zaharul (incepe cu 1 lingurita si adaugam a doua la sfarsit daca vrei supa mai dulce), ghimbirul, ardeii iute si ceapa primavara si dam la foc mic.
-
Pasul 2
Gatiti un minut apoi adaugati crevetii si gatiti pana devin roz. Se amestecă cu nasturel și se oprește focul. Gustați și adăugați mai mult zahăr dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 155
- Gras 1.6g
- Saturate 0,2g
- Carbohidrați 6.6g
- Fibră 1.9g
- Proteină 29g
- Sare 2.49g
#Creson #și #bulion #creveți #fierbinți #și #acru