Tipul bucătăriei:
Creveți bruni Ranhofer
- servește 4 persoane
- Uşor
Ranhofer este un sos cremos, luxos, condimentat cu coniac și piper Cayenne. Mâncarea originală folosește homar, dar am trecut la creveți maro pentru a face din acesta un starter ușor de cină sau un prânz rapid
Ingrediente
- unt nesarat 25g
- făină simplă 1 lingură
- cremă unică 200 ml
- gălbenuș de ou 1
- piper roșu ½ linguriță, plus puțin de servit
- nucşoară o bună grătar
- coniac 2 linguri
- lămâie ½, suc
- creveți maro gătit 140g
- aluat 4 felii, prăjite
- salată verde îmbrăcat, să servească
Metodă
-
Pasul 1
Topiți untul într-o tigaie și, odată spumată, adăugați făina și gătiți timp de 2 minute amestecând. Adăugați încet smântâna, amestecând tot timpul, până când aveți un sos neted.
-
Pasul 2
Puneți gălbenușul de ou într-un castron și bateți ușor. Se toarnă peste 1/3 din sos și se bate puternic. Se toarnă sosul rămas, apoi se întoarce înapoi în tigaie. Gatiti usor, amestecand regulat, pana cand imbraca gros partea din spate a unei linguri. Adăugați ardeiul Cayenne, nucșoara, coniac, suc de lămâie și câteva condimente.
-
Pasul 3
Se amestecă creveții pentru a se încălzi câteva minute, apoi se adună pe pâine prăjită, se presară cu puțină cayenne în plus și se servește cu o salată îmbrăcată, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 411
- Gras 17.8g
- Saturează 10.2g
- Carbohidrați 40g
- Zaharuri 3.4g
- Fibră 2.3g
- Proteină 17.3g
- Sare 1.7g