Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă Ranhofer de creveți bruni

Creveți bruni Ranhofer

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Ranhofer este un sos cremos, luxos, condimentat cu coniac și piper Cayenne. Mâncarea originală folosește homar, dar am trecut la creveți maro pentru a face din acesta un starter ușor de cină sau un prânz rapid


Ingrediente

  • unt nesarat 25g
  • făină simplă 1 lingură
  • cremă unică 200 ml
  • gălbenuș de ou 1
  • piper roșu ½ linguriță, plus puțin de servit
  • nucşoară o bună grătar
  • coniac 2 linguri
  • lămâie ½, suc
  • creveți maro gătit 140g
  • aluat 4 felii, prăjite
  • salată verde îmbrăcat, să servească

Metodă

  • Pasul 1

    Topiți untul într-o tigaie și, odată spumată, adăugați făina și gătiți timp de 2 minute amestecând. Adăugați încet smântâna, amestecând tot timpul, până când aveți un sos neted.

  • Pasul 2

    Puneți gălbenușul de ou într-un castron și bateți ușor. Se toarnă peste 1/3 din sos și se bate puternic. Se toarnă sosul rămas, apoi se întoarce înapoi în tigaie. Gatiti usor, amestecand regulat, pana cand imbraca gros partea din spate a unei linguri. Adăugați ardeiul Cayenne, nucșoara, coniac, suc de lămâie și câteva condimente.

  • Pasul 3

    Se amestecă creveții pentru a se încălzi câteva minute, apoi se adună pe pâine prăjită, se presară cu puțină cayenne în plus și se servește cu o salată îmbrăcată, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 411
  • Gras 17.8g
  • Saturează 10.2g
  • Carbohidrați 40g
  • Zaharuri 3.4g
  • Fibră 2.3g
  • Proteină 17.3g
  • Sare 1.7g
.
#Creveți #bruni #Ranhofer
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *