Tipul bucătăriei:
Creveți cu dulceață de ardei iute
- serveste 8
- Puțin efort
Un aperitiv delicios pentru propriul banchet chinezesc, acest fel de mâncare auriu și roșu arată fantastic și este surprinzător de ușor de făcut
Încercați rețeta noastră de creveți chinezești, apoi verificați găluștele chinezești de pui, clătitele cu rață peking și mai multe rețete chinezești. Fă-ți propria dulceață de ardei iute sau folosește-l din magazin, dacă preferi.
Ingrediente
- creveți tigru cruzi 24, cozi lăsate pe
- piper alb măcinat o ciupitura
- ouă 2, bătut
- făină de cartofi sau făină de porumb 100 g
- ulei de arahide pentru prăjit
- frunze de coriandru o mână de servit
PENTRU DULMEATA DE ARDEI ARDEI
- zahar granulat 5 linguri
- ardei iute roșu 2 medii, tocate
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face dulceața de ardei iute, aduceți 100 ml apă la fiert, adăugați zahărul și amestecați pentru a se dizolva. Adăugați ardeiul iute și fierbeți timp de 5 minute, răciți ușor apoi turnați într-un blender și amestecați. Transferați într-un castron pentru scufundare și lăsați deoparte. Sosul se va îngroșa și devine moale odată răcit.
-
Pasul 2
Asezonați creveții cu sare și piper alb. Combinați oul și făina de cartofi într-un castron pentru a face un aluat.
-
Pasul 3
Încinge un wok sau o tigaie ¼ plină cu ulei de arahide. Înmuiați fiecare creveți în aluat și prăjiți câțiva pe rând (nu înghesuiți tigaia) până când aluatul devine auriu. Se ridică și se scurge pe hârtie de bucătărie. Se presara peste coriandru si se serveste cu dulceata de ardei iute.