Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de curry jamaican cu creveti si cartofi dulci

Creveți jamaicani și curry de cartofi dulci

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

Pasta de curry jerk jamaican, ardeiul iute și ienibaharul măcinat oferă acestui curry din Caraibe multă căldură. Împachetați cu creveți și cartofi dulci pentru o masă nutritivă gata în 40 de minute


Ingrediente

  • ceapă 1, tăiate mărunt
  • pulverizați ulei
  • Pastă de curry jerk jamaican 1-2 linguri
  • scotch bonnet chilli ¼, fără semințe și tocate mărunt
  • cartofi dulci 300 g, decojite și tăiate cubulețe
  • ienibahar măcinat ¼ linguriță
  • lapte de cocos jumătate de grăsime tavă de 400 g
  • stoc de legume 100 ml
  • cimbru frunze culese pentru a face 1 lingura
  • creveți cruzi decojiti 200 g
  • coriandru frunze de servit
  • roti încălzit pentru a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Prăjiți ceapa într-un strop de ulei timp de 5 minute, apoi adăugați pasta de curry, chilli, cartofii dulci și ienibaharul și prăjiți încă 5 minute. Adăugați laptele de cocos, bulionul și cimbru și gătiți timp de 20 de minute până când cartofii sunt fierți. Când cartoful este moale, zdrobiți câteva bucăți cu dosul unei furculițe pentru a face un sos mai gros. Se amestecă creveții, se fierbe până devin roz, se împrăștie cu coriandru și se servesc cu roti.

Informatii nutritionale

  • Kcals 389
  • Gras 15.1g
  • Saturate 11.3g
  • Carbohidrați 39,5g
  • Fibră 6.4g
  • Proteină 20.8g
  • Sare 1.1g
.
#Creveți #jamaicani #și #curry #cartofi #dulci
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *