Skip to content

Tipul bucătăriei:

13057

Creveți la grătar și gheare de crab cu sos diabolo afumat

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Această rețetă de creveți la grătar și gheare de crab cu sos diabolo afumat arată și are un gust fantastic, dar este ușor de făcut. Sosul Diabolo, sau diavolul, variază în putere, acesta nu ajunge la vârful cântarii, astfel încât să puteți gusta în continuare dulceața fructelor de mare. Nu trebuie să puneți la grătar ghearele de crab, dar adaugă un plus de fum.


Ingrediente

  • creveți întregi extra-mari cu coajă 12
  • ulei
  • gheare de crab fierte 12
  • unt
  • eşalotă 2, tocat grosier
  • usturoi 4 cuișoare grase, tăiate grosier
  • ardei iute roșu 1, tocat grosier
  • boia afumată fierbinte 1 lingura
  • zahăr muscovado 1 lingura
  • roșii prune tavă de 400 g
  • piure de tomate 1 lingura

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face sosul, topiți un nod de unt într-o tigaie și gătiți eșapa, usturoiul și ardeiul iute până se înmoaie. Adăugați boia de ardei și gătiți timp de un minut, apoi adăugați zahărul, roșiile și piureul. Se fierbe timp de 10-15 minute, apoi se varsa intr-un blender si se mixeaza pana se omogenizeaza.

  • Pasul 2

    Ungeți creveții cu ulei și asezonați. Grătar sau grătar, până când devine roz și fiert. Pune crabul la grătar timp de 1-2 minute pe fiecare parte. Serviți cu sosul pentru înmuiere.

Informatii nutritionale

  • Kcals 157
  • Carbohidrați 6.4g
  • Proteină 17.4g
  • Gras 6.6g
  • Sare 1.3g
  • Saturate 1.1g
  • Fibră 1g
#Creveți #grătar #și #gheare #crab #sos #diabolo #afumat
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *