Tipul bucătăriei:
Creveți și curry de roșii
- serveste 4
- Puțin efort
Această rețetă de creveți și curry de roșii se inspiră din bucătăria din Myanmar și este preluată din cartea De la China la Vietnam de Luke Nguyen (25 GBP, Hardie Grant).
Ingrediente
- creveți cruzi jumbo 8, (lăsând capul și coada intacte dacă doriți)
- turmeric măcinat un ciupit mare
- sos de pește 1 lingura
- roșii coapte 4, tăiate cubulețe
- zahăr 1 lingura
- boia dulce ½ linguriță
- frunze de coriandru a orna
- eșalotă roșie asiatică 5, tocat grosier
- catei de usturoi 3, decojite
- galangal Bucata de 4 cm, decojită și tăiată felii
- ardei iute uscat 3, apoi scurs
- ulei de arahide (arahide). 4 linguri
- turmeric măcinat 2 lingurite
Metodă
-
Pasul 1
Ungeți creveții cu turmeric, un praf de sare și 2 linguri de sos de pește. Se lasa la marinat 10 minute.
-
Pasul 2
Pentru a face pasta de condimente, tăiați eșapa, usturoiul, galanga și ardeiul iute într-o pastă fină folosind un mojar mare sau un robot de bucătărie.
-
Pasul 3
Încinge uleiul de arahide într-un wok sau o cratiță la foc mic. Adăugați pasta de condimente și turmeric și prăjiți timp de 15 minute sau până când se caramelizează ușor.
-
Pasul 4
Se amestecă roșiile, zahărul, boia de ardei, sosul de pește rămas și 125 ml apă. Se fierbe timp de 10 minute, sau până când sosul este gros și roșiile s-au rupt. Adaugati crevetii si gatiti cateva minute pana sunt fierti. Se ornează cu coriandru și se servește cu puțin orez.