Tipul bucătăriei:
Creveți Skagen (Skagenröra)
- servește 4-6 ca starter
- Uşor
Acest simplu starter de creveți este oferit de bucătarul executiv Henrik Ritzén la restaurantul nordic Aquavit, Londra. Dacă nu puteți obține hrean proaspăt, folosiți în schimb 1 lingură de sos de hrean
Ingrediente
- creveti 400g, fiert și curățat
- maioneză 150g
- mărar 1 buchet, tocat mărunt, câteva crenguțe rezervate, pentru a servi
- hrean 1 linguriță, ras
- aluat 4 felii, prăjite
- icre de somon a servi, (opțional)
- lămâie 1, încastrat
Metodă
-
Pasul 1
Tocati jumatate de creveti si puneti intr-un vas cu restul de creveti intregi. Adăugați maiaua cu mărar, hrean și condimentați. Puneți la frigider pentru 10-20 de minute înainte de a servi pâine prăjită, cu câteva păpuși de icre de somon, dacă doriți, câteva crenguțe de mărar și o pană de lămâie pentru stoarcere.
Informatii nutritionale
- Kcals 276
- Gras 19.4g
- Saturează 1.6g
- Carbohidrați 11.2g
- Zaharuri 1.5g
- Fibră 1.1g
- Proteină 13.6g
- Sare 1.4g
#Creveți #Skagen #Skagenröra