Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Crochete Cod Sarat cu Salata De Fenicul

Crochete de cod cu sare cu salata de fenicul ras

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Consultați această rețetă de crochete de cod sare cu salată de fenicul ras de la Bandol, Chelsea. Daca nu poti pune mana pe cod sarat, iti poti face singur. Folosiți tăieturi de cod sau felii subțiri de cod și acoperiți-le cu sare gemă timp de o jumătate de oră, spălați-le bine și uscați-le cu hârtie de bucătărie înainte de a le folosi


Ingrediente

  • ulei de masline
  • usturoi 2 cuișoare, tocate
  • cod de sare 300 g
  • lapte 700 ml
  • piure de cartofi 300 g
  • pătrunjel cu frunze plate tocat pentru a face 1 lingura
  • ouă 2
  • făină simplă 100g, condimentat
  • pesmet panko 150 g
  • ulei pentru prăjire

Fenicul ras

  • chardonnay sau oțet de vin alb 200 ml
  • zahăr pudră 100 g
  • fenicul 1 bec
  • mărar o grămadă, tocată

SOS ROMESCO

  • ardei rosii 2, tocate fin
  • usturoi 2 cuișoare, decojite și zdrobite
  • ardei iute roșu 1/2 mediu, fără sămânță și tocat mărunt
  • ulei de masline 50 ml
  • fulgi de migdale 40 g, prăjită
  • piure de tomate 1 lingura

Metodă

  • Pasul 1

    Faceți usturoi confit încălzind 50 ml ulei de măsline într-o cratiță foarte mică, la foc blând. Se adauga usturoiul si se caleste la foc foarte mic pana se inmoaie, aproximativ 3 minute.

  • Pasul 2

    Pune codul într-o craticioara, se acopera cu 500 ml lapte si se fierbe 10 minute. Se strecoară laptele și se amestecă codul cu piureul de cartofi, usturoiul confit (și uleiul acestuia) și pătrunjelul, asigurându-vă că nu rupeți complet codul. Gustați și asezonați dacă este necesar. Porționați amestecul în 16 crochete de dimensiuni egale.

  • Pasul 3

    Bateți ușor 200 ml lapte și ouăle într-un castron mic. Pune cele patru simple și pesmetul în boluri separate. Se ia o crochetă și se unge mai întâi cu făină, apoi se scufundă în laptele batut și ouă, iar la final se unge cu pesmet. Repetați pentru crochetele rămase, apoi lăsați-le la rece timp de 30 de minute la frigider.

  • Pasul 4

    Se amestecă oțetul, zahărul și 50 ml ulei de măsline până devine limpede și zahărul s-a dizolvat. Tăiați cu grijă feniculul, foarte subțire, cu o mandolină sau cu un cuțit ascuțit. Adăugați mărarul și feniculul feliat subțire în lichidul de murat.

  • Pasul 5

    Gatiti usor ardeii, usturoiul si ardeii iute in putin ulei de masline pana se inmoaie, aproximativ 10 minute. Puneți tot uleiul rămas, migdalele și piureul de roșii într-un blender cu amestecul de ardei copți. Se lichidează scurt pentru a obține o textură grosieră. Asezoneaza bine.

  • Pasul 6

    Încinge o tigaie cu ulei 1/3 plină la 180C sau până când un cub de pâine devine auriu în 30 de secunde. Prăjiți crochetele în loturi, timp de 2-4 minute, până devin aurii. Se scurge pe hartie de bucatarie si se condimenteaza cu sare. Serviți pe feniculul scurs, murat, cu oale mici de sos romesco pentru înmuiere.

Informatii nutritionale

  • Kcals 870
  • Gras 49,9g
  • Saturate 8.2g
  • Carbohidrați 68g
  • Fibră 7.5g
  • Proteină 33.6g
  • Sare 1g
.
#Crochete #cod #sare #salata #fenicul #ras
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *