Skip to content

Tipul bucătăriei:

1661

Crochete de crab

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 15
  • Uşor

Pentru o prăjitură de crab plină cu carne de crab, încercați acest aperitiv ușor sau mâncare de prânz. Un amestec de carne maro și albă este legat într-un sos cremos, aromat cu muștar și prăjit până la crochetă crocantă aurie.


Ingrediente

  • unt 25 g
  • ceapă 1 mic, tăiat mărunt
  • făină simplă 40 g
  • tot laptele 350 ml
  • piure de tomate ½ linguriță
  • mustar englezesc 1 lingura
  • nucşoară un grătar bun
  • carne de crab brună 200 g
  • carne de crab alb 100 g
  • ouă 2, bătut
  • pesmet foarte fin 200 g

Metodă

  • Pasul 1

    Topiți untul într-o tigaie și prăjiți ceapa până se rumenește.

  • Pasul 2

    Se amestecă făina și se fierbe câteva secunde înainte de a adăuga treptat laptele. Bateți până când sosul devine lucios și gros. Gatiti la foc mic timp de 5 minute, amestecand continuu.

  • Pasul 3

    Se adauga piureul de rosii, mustarul, nucsoara, sarea si mult piper. Se răcește puțin apoi se amestecă carnea de crab maro, apoi cea albă și se potrivește condimentele. Puneti amestecul intr-un bol si acoperiti cu folie alimentara pentru a preveni formarea pielii. Se raceste, apoi se da la rece 3-4 ore pana se ingroasa.

  • Pasul 4

    Când este gata de gătit, îndepărtați folia alimentară și faceți aproximativ 15 quenelles folosind două linguri de desert pentru a forma amestecul în mici ovale. Bateți ouăle ușor într-un castron. împrăștiați jumătate din pesmet într-un castron.

  • Pasul 5

    Înmuiați fiecare quenelle de crab în ou și apoi acoperiți uniform în pesmet. Sunt delicate, așa că manevrați cu grijă. Se pune pe o tava de copt. După ce s-au pregătit 10 crochete, răsturnați pesmetul folosit – acesta va fi lipicios și cocoloaș – și înlocuiți-l cu pesmetul rămas (în acest moment puteți da crochetele la rece până când este timpul de servire).

  • Pasul 6

    Umpleți o tigaie mare de cel mult o treime cu ulei de floarea soarelui și încălziți la 180c sau până când un cub de pâine se rumenește în 2 minute. Folosind o lingură metalică, puneți cu grijă cinci prăjituri de crab pe rând în uleiul fierbinte și gătiți timp de aproximativ 2½ minute până când stratul devine maro auriu și umplutura se topește într-un sos moale și onctuos. Păstrați la cald cât timp restul sunt gătiți. Se serveste fierbinte cu salata si felii de lamaie pentru stoarcere. Bun cu un pahar de manzanilla rece.

Informatii nutritionale

  • Kcals 125
  • Carbohidrați 13.9g
  • Proteină 7.6g
  • Gras 4.7g
  • Sare 0,55g
  • Fibră 0,4g
#Crochete #crab
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published.